25 ianuarie, 2012

Senatorul Iulian Urban și-a anunțat miercuri decizia de a demisiona din Partidul Democrat Liberal, după comentariile jignitoare făcute la adresa unei părți a protestatarilor antiprezidențiali și antiguvernamentali.

”Decizia mea este aceea de a demisiona din PDL, uitandu-ma in acelasi timp cu dispret la PSD sau PNL, ori alt partid actual din spectrul politic romanesc. Oricum sunt structuri gandite doar ca sa preia puterea in scop de jaf, de furt, si care se bazeaza pe eterna si implacabila expresie <circa si paine>”, a anunțat miercuri Urban, într-o nouă postare pe blogul său, titrată ”Toxina a fost eliminată”.

El își motivează demisia din PDL prin faptul că este nemulțumit de atitudinea unor lideri ai partidului, care au căutat ”acari Păun” în urma scăderii formațiunii politice în sondaje.


”Despartirea de PDL este generata de modul in care , unii lideri actuali inteleg sa isi poarte mandatul fata de colegii de partid, fata de presedintele Basescu. De faptul ca lideri care nu au avut curajul sa zica nimic zilele astea, au inceput sa critice aberant, sa gaseasca acari Paun in mine sau in Baconschi. Am auzit aberatii de genul ” din cauza astora doi PDL a pierdut procente din electorat”..chiar asa?”, scrie Urban pe blog.

În context, senatorul sugerează că unii lideri ai PDL îi elimină din partid pe cei care au o atitudine anticorupție, precum cea a Monicăi Macovei, vicepreședinte PDL.

În schimb, el pune scăderea PDL în sondaje și pe seama faptului că lideri ca vasile Blaga au fost catalogați drept ”expirați” în interiorul partidului.

”Suspecta aceasta graba de infierare a mea sau a lui Baconschi, la fel de suspecta si de nefasta pentru PDL cum a fost decizia de a il trece pe unul din liderii politici ai tarii, si ma refer la Vasile Blaga, in categoria de „expirati”, cu ce consecinte vazandu-se acum cu ochiul liber…Cine va urma ? Monica Macovei, cu intriganta ei atitudine continua in sensul eliminarii coruptilor din partid ? Daca PDL este aici din cauza noastra, atunci plecam noi, pentru ca sunt de parare ca sunt unii care au venit cu inima deschisa, si cu buzunarul cusut, dar am fost respinsi de un sistem politic care ne-a reperat ca pe niste anticorpi periculosi”, a mai afirmat senatorul Iulian Urban, pe blog.


Referitor la afirmațiile făcute anterior pe blog, la adresa protestatarilor, Iulian Urban și-a prezentat scuze față de manifestanți, însă a susținut că mesaul său inițial a fost distorsionat prin manipulare.

”Imi cer scuze tuturor romanilor care s-au simtit jigniti de un material scris de mine in 13 ianuarie, care NU se referea la cei care protesteaza in Piata Universitatii, dar care datorita unor manipulari ordinare a presei turnatorului la Securitate , a fost deturnat in sensul celor pe care am dorit sa le comunic, eu demonstrand cum a operat manipularea”, a susținut senatorul de Ilfov.

Decizia lui Urban de a demisiona din PDL vine după ce, pe 13 ianuarie, el a postat pe blog un mesaj în care critica dur atitudinea protestatarilor care se opuneau proiectului legii sănătății, care a și fost restras de guvern la cererea președintelui Traian Băsescu.

”Nu vi se pare de-a dreptul idiotesc faptul ca romanii se plang de 22 de ani ca mor cu zile in spitale, de mafia din sistemul medical care le-a scumpit medicamentele, ca sunt victimele malpraxisului, dar FAC MITING CA NU VOR SCHIMBAREA SISTEMULUI ACTUAL PRIN NOUA LEGE ? Nu cumva suntem niste viermi care isi merita soarta, si asta pentru ca majoritatea dintre noi ne lasam indusi in eroare de dejectiile din haznalele Antenelor via USL ?”, scria Iulian Urban, pe 13 ianuarie.

Demisia lui Urban din PDL este a doua măsură de acest tip luată în contextual protestelor.

Luni, premierul Emil Boc a cerut revocarea lui Teodor Baconschi din funcția de ministru al Afacerilor Externe, după ce acesta a făcut unele comentarii pe blogul său, pe care primul-ministru le-a considerat jignitoare la adresa protestatarilor.

Demis de președinte Băsescu din Guvern, Baconschi rămâne, totuși, prim-vicepreședinte al PDL.

Pe fondul protestelor din stradă, au mai fost și alte modificări în structura guvernamentală.

Manifestațiile din țară au fost determinate de demisia subsecretarului de stat din Ministerul Sănătății, dr. Raed Arafat, pe 10 ianuarie, ca urmare a unui schimb de replica cu președintele Traian Băsescu, pe marginea proiectului legii sîănătății, medical opunându-se prevedrilor referitoare la medicina de urgență.

În locul lui Arafat a fost numit atunci dr. Andrei Georgescu, de la Spitalul Universitar.

La o săptămână, însă, pe fondul manifestațiilor din stradă, premierul Boc l-a numit din nou pe Arafat în funcție, iar Georgescu a fost nevoit să demisioneze.

În același context, pe 10 ianuarie, deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru a fost numit de ministrul Sănătății, Ladislau Ritli, în funcția de consilier onorific al ministrului – poziție inexistentă în organigrama MS. După două zile, ministrul Ritli l-a ”demis” pe dr. Ciuhodaru din această funcție.

De asemenea, marți, Adrian-Victor Vevera, consilier al premierului Emil Boc, a fost numit vineri în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al companiei Transelectrica. După nici patru zile, Vevera a demisionat de la compania de stat, după ce presa a scris că numirea sa încălca prevederile unei recente oprdonanțe de urgență a Guvernului privind numirea conducerii companiilor de stat.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: