sâmbătă

27 aprilie, 2024

2 ianuarie, 2020

Grupul european Airbus a redevenit anul trecut cel mai mare constructor mondial de avioane, după ce rivalul său american Boeing s-a confruntat în 2018 cu una dintre cele mai mari crize din istoria sa. Airbus revine astfel pe primul loc, pentru prima oară după 2011.

Airbus a livrat anul trecut un număr record de aeronave (869), în comparație cu compania americană. Boeing a anunţat că în perioada ianuarie-noiembrie 2019 a livrat doar 345 de aparate, mai puţin de jumătate faţă de cele 704 avioane în perioada similară a lui 2018.  


Schimbarea de poziţie între cei doi giganţi care domină industria aeronautică mondială era de aşteptat având în vedere criza provocată de modelul 737 MAX, care a obligat Boeing să oprească producţia celui mai bine vândut avion al său şi să schimbe directorul general la finele lunii decembrie.

Airbus a întâmpinat şi el dificultăţi industriale care, în luna octombrie, au obligat compania să îşi revizuiască ţinta de livrări cu 2-3%. Cu toate acestea, potrivit surselor citate de Agerpres, care preia Reuters, Airbus a alocat resurse suplimentare la finele anului trecut pentru a putea depăşi pe ultima sută de metri ţinta de vânzări de 860 de aparate pe care o viza pentru 2019.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: