duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 august, 2017

Air Berlin, a doua cea mai mare companie aeriană germană, a intrat în procedura de insolvenţă pentru protecţia împotriva creditorilor, după ce unul dintre acţionarii principali, Etihad Airways (Abu Dhabi) şi-a retras suportul financiar, în urma mai multor ani de pierderi ai companiei germane, potrivit Reuters.

Compania arabă îşi reface planurile, având în vedere că o altă companie aeriană în care are deţinere, Alitalia, se află de asemenea în insolvenţă.

Decizia Air Berlin dă ocazia liderului Lufthansa să preia o parte din activele Air Berlin, şi să şi ocupe o parte din sloturile acesteia de pe aeroporturile Berlin Tegel şi Dusseldorf, în campania de apărare a poyiţie pe piaţa locală, împotriva ofensivei Ryanair.


Guvernul german a acordat Air Berlin un împrumut punte de 150 de milioane de euro, pentru ca operatorul să rămână în funcţiune măcar trei luni şi să păstreye cele circa 7.200 de locuri de muncă în Germania, unde vor avea loc alehgeri parlamentare în septembrie.

Air Berlin a înregistrat pierderi nete în fiecare an din 2008 încoace, ajungând la un record negativ de 782 milioane de euro în 2016.

Intrarea Etihad Airways din 2011 în acţionariatul firmei a menţinut Air Berlin pe linia de plutire , dar situaţia s-a înrăutăţit, în ciuda unei ultime capitalizări, de 250 de milioane de euro, din aprilie.

Air Berlin mai valorează acum la bursă doar 60 de milioane de euro, după prăbuşirea de 34% a acţiunilor la ultima tranzacţie. Cu 10 ani în urmă, valoarea de piaţă a companmiei era de un miliard de euro.


Acţiunile Lufthansa, însă, au crescut cu 4,7%.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: