Companii din industrii-cheie, avertizate asupra ameninţării chineze
joi

2 decembrie, 2021

Serviciile secrete americane avertizează companiile din sectoare-cheie despre ameninţarea chineză

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 octombrie, 2021

Oficiali americani din cadrul serviciilor de informaţii au lansat o amplă campanie de informare prin care îşi propun să avertizeze companiile americane din industrii critice cu privire la pericolul pe care îl presupune colaborarea cu parteneri chinezi, transmite Financial Times.

Ambiţiile Chinei în domeniul inteligenţei artificiale şi tehnologiilor avansate ar putea oferi Beijingului avantaje militare şi o posibilă dominaţie asupra sectorului medical şi a altor domenii esenţiale din Statele Unite, avertizează ei.

Conform Centrului Naţional american pentru Contrainformaţii şi Securitate, China dezvoltă în mod intens noi sisteme tehnologice, care treptat ar putea aduce avantaje militare determinante.


Oficialii americani s-au adresat managerilor de companii, academicienilor şi autorităţilor statale asupra riscurilor acceptării investiţiilor chineze sau a expertizei în domenii industriale esenţiale. Printre industriile vizate se numără inteligenţa artificială, computerele cuantice, biotehnologia, semiconductorii şi sistemele autonome.

Michael Orlando, directorul interimar al Centrului Naţional american pentru Contrainformaţii şi Securitate, a avertizat că Beijingul „foloseşte o varietate de metode legale, ilegale şi cvasi-legale” pentru a obţine date protejate de legile privind proprietatea intelectuală, cu scopul de a obţine supremaţia în anumite sectoare economice.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Orlando a precizat că firmele chineze şi academicienii sunt obligaţi de Partidul Comunist Chinez să susţină interesele naţionale.

Agenţiile de siguranţă naţională din SUA şi-au intensificat frecvenţa cu care lansează avertismente privind riscurile generate de China, pe măsură ce Beijingul a recuperat teren în urma americanilor în industrii precum IA, reuşind chiar să îi devanseze în zone precum armele hipersonice.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 88 al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 22 sunt alocate unei serii de analize care focalizează pe marea problemă...

rrr