luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 aprilie, 2020

Adrian Streinu Cercel a fost demis de la conducerea Comisiei științifice speciale anti-COVID din cadrul Ministerului Sănătății, a anunțat joi Nelu Tătaru. În locul managerului de la Institutul Matei Balș a fost numită Adriana Pistol, director la Institutul Național de Sănătate Publică.

Demiterea este urmarea Planului ”Vacanța Mare” pentru ieșirea din starea de urgență, un document ce prevede carantinarea unor persoane peste 65 de ani în spații speciale, timp de trei luni, dar și mai multe măsuri economice ce ar urma să fie adoptate de un guvern anti-pandemie, precum preluarea conducerii societăților de utilități publice și suspendareaplății tuturor taxelor.

(Citiți și: Programul de guvernare propus de Spitalul Matei Balș: guvern anti-pandemie, suspendarea taxelor, carantinarea persoanelor peste 65 de ani. Președintele Iohannis: O aberație)

Programul a fost criticat vehement de societatea civilă, dar și de către președinte și premier. Este „o aberație”, spunea Klaus Iohannis, „o năstrușnicie”, Ludovic Orban.


”Nu am putut fi de acord cu dânsul. Decizia a fost de a-l demite din Comisia științifică de la nivelul ministerului”, a spus ministrul Nelu Tătaru, făcând referire la planul lui Streinu Cercel de izolare totală a cetățenilor peste 65 de ani.

Comisiile de specialitate sunt structuri consultative importante, întrucât elaborează protocoalele terapeutice și  fundamentează deciziile ministrului sănătăţii cu privire la politicile, strategiile şi programele de acţiune în domeniul sănătăţii populaţiei.

Alte controverse generate de Adrian Streinu-Cercel:

  • manager de 19 ani la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, el a minimalizat în primă fază pericolul coronavirusului. În 27 ianuarie declara că „focarul este un punctişor pe harta Chinei. Riscul ca virusul să ajungă în România este substanţial redus”.
  • a cerut imunitate în fața justiției pentru achizițiile medicale din timpul crizei coronavirusului.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: