miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 martie, 2012

Fostul prim-ministru Adrian Năstase a fost condamnat, vineri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 3 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei, pentru infracţiunea de şantaj, în dosarul Zambaccian.

Deputatul PSD a fost achitat, însă, de infracţiunea de luare de mită.

În acelaşi dosar, şi soţia fostului prim-ministru, Dana Năstase, a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru participare improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală.


Ea a fost însă achitată de complicitate la luare de mită şi şantaj.

În acelaşi dosar, ÎCCJ a decis condamnarea fostei şefe a Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Jianu, la 3 an de închisoare cu executare, pentru articipare improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală. Instanţa a dispus în cazul acesteia o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru folosirea bunurilor societăţii comerciale împotriva scopurilor acesteia şi o altă pedeapsă, de trei ani de închisoare, pentru participaţie improprie la folosirea de documente false la vamă. Aceste doua pedepse au fost contopite de instanţă, Jianu urmând să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv trei ani de închisoare.

Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a precizat, vineri, că va face recus la completul de 5 judecători al ÎCCJ.

În ianuarie, Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare şi în dosarul Trofeul Calității, decizia ICCJ fiind atacată cu recurs.


În acest dosar, Năstase a fost condamnat pentru trafic de influenţă.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: