marți

20 februarie, 2024

15 decembrie, 2011

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis joi achitarea fostului premier Adrian Năstase în aşa numitul „Dosar Mătuşa Tamara”, în care liderul PSD era acizat de fapte de corupţie.

Odată cu Adrian Năstase au fost achitaţi şi ceilalţi doi inculpaţi în dosar, Ristea Priboi (fostul său consilier) şi Ioan melinescu, fostul şef al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Este al treilea dosar în care procurorii l-au inculpat pe Adrian Năstase, iar în acest caz ceruseră o comdamnare de 3 ani cu suspendare.


Sentinţa poate fi atacată cu recurs de către procurori.

„Dosarul Mătuşa Tamara” se referă la o depunere de 400.000 de euro pe care soţia fostului premier i-ar fi depus la bancă, sumă care a atras suspiciunea celor de la Oficiul pentru combaterea spălării banilor. Potrivit procurorilor, Ioan Melinescu, şeful Oficiului, i-ar fi promis lui Adrian Năstase blocarea dosarului până după alegeri.

Justificarea soţilor ăstase cu privire la provenienţa banilor a constat în aceea că ar fi obţinut suma în urma vânzării unor bijuterii, tablouri şi antichităţi, pe care le recuperaseră din garsoniera unei mătuşi de-a Danei Năstase, pe nume Tamara Cercasov, decedată cu puţin timp înainte.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: