marți

28 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 ianuarie, 2021

Administrația Trump a notificat furnizorii Huawei, inclusiv producătorul de cipuri Intel, că le revocă licențele de export către companii din China.

Surse citate de Reuters afirmă că ministerul american al Comerțului va respinge și viitoarele cereri de eliberare a autorizațiilor de export solicitate de companii americane care aprovizionează industria telecom chinezească.

Decizia- foarte posibil ultima de acest gen a Administrației Trump împotriva Huawei, este cea mai dură adoptată de americani în războiul comercial împotriva Chinei


Huawei și Intel Corp au refuzat să comenteze interdicția impusă de autoritățile americane.

Sursele Reuters afirmă că opt companii au fost înștiințate că nu mai pot exporta în China.Aceste companii au la dispoziție 20 de zile în care să răspundă deciziei emise de Departamentul Comerțului, iar acesta are 45 de zile să analizeze pozițiile celor afectați de decizie și să comunice eventuala modificare a hotărârii.

SUA au pus Huawei în 2019 pe o listă a entităților cu care companiile americane au restricții de vânzare de bunuri și tehnologii. Intel Corp, de exemplu, putea să livreze Huawei doar anumite produse.

Departamentul Comerțului are în analiză aproximativ 150 de cereri pentru eliberare de licențe de export pentru bunuri sau tehnologii în valoare totală de peste 120 miliarde dolari.


În august 2020, Departamentul de Comerț a emis o decizie în care anunța că exportul de tehnologie 5G către China urmează să fie restricționat.

Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: