Administrația Trump a redus redevențele producătorilor de petrol și gaze - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Administrația Trump a redus redevențele producătorilor de petrol și gaze

24 mai, 2020

Administrația Trump a redus redevențele pe care unele companiile energetice le datorează pentru resursele de petrol și gaze exploatate de pe proprietățile publice. Nivelul de acum este o fracție al celui de dinainte de pandemie. Măsura ar fi menită să-i sprijine pe producătorii puternic afectați de prăbușirea cererii, însă criticii susțin că aceasta a fost luată netransparent și că ar favoriza anumite companii care aveau dificultăți și înainte de pandemie, transmite Politico.

Printre companiile care au beneficiat de o scădere a fiscalității în valoare de milioane de dolari se numără EOG Resources și Occidental Petroleum, notează sursa citată.

Criticii susțin că decizia Biroului de gestionare a terenurilor din cadrul Departamentului de Interne, care a fost anunțată într-o scrisoare către companii la sfârșitul lunii trecute, a fost luată cu puțină supraveghere, dar și că reducerea redevențelor va ajuta la susținerea unor companii care aveau dificultăți financiare și înainte ca pandemia Covid-19 să erodeze cererea de petrol și gaze.


Departamentul a încasat redevențe de aproximativ 2,4 miliarde de dolari din petrolul și gazele exploatate din terenurile publice în 2019, jumătate fiind distribuit către bugetele statelor unde se află exploatările.

”Administrația Trump a oferit zero transparență în ceea ce privește măsurile de sprijinite a industriei”, a declarat Brett Hartl, directorul afacerilor guvernamentale al ONG-ului Centrul pentru diversitatea biologică.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Producătorii de petrol și gaze plătesc, în mod obișnuit, 12,5% din veniturile realizate din resursele aflate pe proprietăți publice. Acest procent a fost redus între 2,5 și 5%.

Legislația americană permite guvernului federal să reducă redevențele pentru companiile care dovedesc faptul că se confruntă cu dificultăți.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr