marți

21 mai, 2024

17 februarie, 2015

aderarea romanie la euroCeasul ticăie, indiferent dacă se aude sau nu în zarva care domnește zi de zi în spațiul public – odată ce clasa politică de toate culorile și principalele instituții ale statului și-au asumat acest deziderat : aderarea României la zona euro în orizontul 2019-2020.

Nu și l-au asumat inutil – deși drumul e foarte dificil pentru România : în Europa iminentă s-ar putea să se audă cu prioritate doar vocile statelor din uniunea monetară; ținta e ”ambițioasă” – cum spun analiștii, dar rezultatele politico-economice justifică marșul.

Astfel încât, în paralel cu România mediatică, cursdeguvernare.ro organizează cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie a României, conferința ”Aderarea României la Euroland: Pașii până să intrăm, la ce să ne așteptăm”.


Evenimentul va avea loc marți, 24 februarie a.c., între orele 10:00 și 13:30, în sala Al. I. Cuza de la sediul Camerei de Comerț și Industrie a României (Bd. Octavian Goga) – iar participarea este liberă – cu o confirmare la adresa: conferinte@cursdeguvernare.ro.

Conferința își propune să abordeze nu doar evenimentul istoric pe care întreaga clasă politică și principalele instituții românești și l-au asumat în orizontul 2019-2020, ci, mai ales, problemele de convergență reală și de competitivitate pe care le au societatea și economia românescă, divergența internă severă și modul în care poate fi ea ameliorată, precum și consecințele aderării la euroland fără ca aceste probleme să fie rezolvate în mod sustenabil.

Conferința va fi deschisă de președintele CCIR, Mihai Daraban, va fi moderată de Dragoș Neacșu – CEO Erste Asset Management, și va încerca să ofere răspunsuri cât mai directe la o problemă atât de complicată, prin prezentările speakerilor :

  • Valentin Lazea – Economist-Șef BNR
  • Lucian Croitoru – consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR
  • Dan Bădin – Partner Deloitte Romania
  • Ionuț Dumitru – Președintele Consiliului Fiscal

Parteneri – Deloitte Romania și Banca Comercială Română.


Partener media – Hotnews

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: