duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 septembrie, 2020

Poliția face cercetări după ce USR a semnalat o posibilă tentativă de fraudare a alegerilor din Sectorul 1 și a fost identificată o persoană cu peste 100 de procese verbale necompletate. Mai multe persoane au fost duse la audieri.

”Astăzi, în jurul orei 15: 45, Secția 4 Poliție a fost sesizată prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcția de consilier, ar fi fost văzut iesind din clădirea unde a funcționat un birou electoral al sectorului 1, de către mai mulți reprezentanți ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale.

Persoanele in cauză au fost identificate și sunt conduse la sediul Secției 4 Poliție pentru stabilirea situației de fapt și de drept”, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.


Potrivit unor surse din poliție citate de G4Media, este vorba despre Sorin Cătălin Tomescu, unul dintre candidații PSD la Consiliul Local Sector 1.

Într-o înregistare video postată pe Facebook, Clotilde Armand, prezentă la sediul Primăriei Sectorului 1, îl acuză pe Daniel Tudorache că a încercat să falsifice rezultatele votului.

Membri ai USR au observat luni mai multe persoane care ieșeau din Biroul Electoral de Sector 1 și urcau cu teancuri de hârtii A4 undeva la etaj.

Interpelat de reprezentanții USR/ PNL, una dintre persoane a luat-o la fugă, speriată, și s-a refugiat la etajul al doilea al clădirii, în sediul Direcției de mediu a Primăriei.


A fost chemată poliția, iar jandarmii au descoperit la Direcția de mediu o încăpere unde câteva persoane realizau o monitorizarea a numărării voturilor sau încercau o fraudare a alegerilor, după cum suspectează cei de la organizațiile locale ale USR și PNL.

În încăperea respectivă se aflau mai multe procese verbale completate (probabil cele care li se oferă reprezentanților partidelor care asistă la procesul electoral) și peste 100 de procese verbale necompletate, mai multe pungi cu cadouri electorale, un flipchart și un laptop.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Criminaliștii au sigilat sala și i-au dus la audieri pe cei găsiți în respectivul spațiu.

Conform datelor parțiale anunțate de Biroul Electoral Central, Clotilde Armand, candidată din partea USR-Plus la Primăria Sectorului 1, conducea luni la prânz cu peste 1.400 de voturi, când al doilea clasat, primarul în funcție Daniel Tudorache, de la PSD, a anunțat că numărătoarea paralelă a social-democraților arată că el a câștigat Primăria, cu un avans de numai 170 de voturi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: