vineri

26 aprilie, 2024

27 octombrie, 2023

Acțiunile Siemens Energy au pierdut joi aproape 40% din valoare, valoarea de piață reducându-se cu peste 3 miliarde euro, după ce compania a anunțat că negociază cu guvernul german obținerea de garanții de stat din cauza pierderilor financiare pe care le înregistrează divizia sa de turbine eoliene.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului german al Economiei a confirmat de asemenea discuțiile pe care le-a calificat ca fiind „sincere și de încredere”. Ca urmare, acțiunile Siemens Energy au scăzut cu 40%, la un minim istoric, pierzând 3,3 miliarde de euro din valoarea de piață pe care o avea miercuri.

Problemele de calitate care au apărut în acest an la unitatea de inginerie energetică Siemens Gamesa, concentrate la palele și angrenajele rotorului la noile modele de turbine eoliene au provocat furia principalului acționar, Siemens AG.


Din cauza imenselor pierderi financiare, Siemens Energy se teme că va avea dificultăți să obțină garanții de la bănci și a apelat de guvern și Siemens AG pentru o schemă de sprijin de stat, a anunțat săptămânalul economic WirtschaftsWoche, care a anunțat pentru prima dată inițierea discuțiilor. Conform presei germane, Siemens Energy vrea să obțină garanții de stat pentru împrumuturi de 15 miliarde de euro.

Statul german ar garanta pentru 80% dintr-o tranșă inițială de împrumut de 10 miliarde de euro, în timp ce băncile și-ar asuma restul de 20%, a scris WirtschaftsWoche.

Un purtător de cuvânt al Siemens AG, a re fuzat să comenteze informația conform căreia principalului acționar i se cere să garanteze o a doua tranșă din finanțare, în valoare de 5 miliarde de euro. Siemens mai deține un pachet de 25,1% din acțiunile Siemens Energy.

Guvernul german vrea să sprijine industria energiei eoliene pe fondul tranziţiei la o economie cu emisii reduse de carbon iar Comisia Europeană tocmai a dat publicităţii un plan de acţiune menit să păstreze industria europeană producătoare de turbine eoliene în poziţia de lider mondial.


Siemens Gamesa este cel mai mare producător mondial de turbine eoliene offshore.

Compania are 79 de filiale la nivel mondial, inclusiv centre de servicii şi centre de cercetare şi dezvoltare, precum şi 15 uzine care produc componente destinate turbinelor eoliene.

***

Citește și: ”Companiile de energie eoliană nu mai fac bani chiar după cum bate vântul”)

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: