vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 octombrie, 2020

Un profesor de istorie de la Conflans Sainte-Honorine, în regiunea Parisului, a fost ucis vineri seara nu departe de colegiul unde preda. Suspectul a fost grav rănit de către polițiști, într-un oraș din apropiere, și a decedat apoi.Potrivit mai multor media, agresorul din Conflans era un tânăr de 18 ani născut la Moscova.

Parchetul naţional antiterorist (PNAT) a anunţat că s-a sesizat din oficiu pentru capete de acuzare privind un „asasinat în legătură cu o acţiune teroristă şi cu o asociere teroristă criminală de răufăcători”.

Patru persoane, între care un minor, au fost reţinute în noaptea de vineri spre sâmbătă după decapitarea profesorului, a anunţat o sursă judiciară citată de Agerpres.


Aceste persoane provin din cercul familial al agresorului.

O sursă poliţienească a indicat vineri seara că profesorul arătase în clasă una sau mai multe caricaturi ale profetului Mahomed.

Președintele Macron: „Obscurantismul şi violenţa  nu vor câştiga”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat vineri seara că profesorul decapitat a fost victima unui „atentat terorist islamist tipic” şi a asigurat că „obscurantismul şi violenţa care îl însoţesc nu vor câştiga”.

„Unul dintre concetăţenii noştri a fost asasinat astăzi pentru că el preda, pentru că el îi învăţa pe elevi libertatea de exprimare, libertatea de a crede şi de a nu crede”, a spus preşedintele, la colegiul din Bois d’Aulne, unde profesase victima.


„Compatriotul nostru a fost atacat în mod laş, a fost victima unui atentat terorist islamist tipic”, a insistat şeful statului, adăugând că „obscurantismul şi violenţa care însoţesc acest gest nu vor câştiga”. „Ei nu vor trece”, a spus el, invitând naţiunea la „coeziune”.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: