marți

18 ianuarie, 2022

Centrul de transfer tehnologic de la Universitatea A. I. Cuza Iași – acreditat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 august, 2021

Centrul de transfer tehnologic iTransfer (CTT-iT) al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași (UAIC) a primit acreditarea ca centru de transfer tehnologic pe domeniul tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și securitate. Acreditarea este valabilă pentru o perioadă de 5 ani.

După finalizarea acestei proceduri, Centrul iTransfer al UAIC Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării i-a acordat acestei structuri titlul de entitate din infrastructura de inovare și transfer tehnologic.

Scopul activităților desfășurate în cadrul Centrului este stimularea inovării și transferului tehnologic, dezvoltarea parteneriatelor naționale/internaționale între organizații europene, unități cu profil CDI și IMM-uri din România, orientarea temelor de cercetare științifică ale personalului academic spre domeniile/subdomeniile vizate de programele naționale și internaționale și către nevoile concrete ale mediului socio-economic, menționează un comunicat al UAIC.


Oferta de servicii ale Centrului „iTransfer” cuprinde dezvoltarea de sisteme software proprii sau în colaborare cu întreprinderile solicitante, consultanță IT, organizarea de traininguri profesionale/executive, de conferințe/workshop-uri cu specific IT sau tutoriat Start-up/Spin-off.

Domeniile de specializare inteligentă vizate în cadrul „Centrului de Transfer Tehnologic iTransfer sunt Tehnologiile informaționale și de comunicări (Internetul Viitorului, Tehnologii, instrumente și metode pentru dezvoltarea de software) și Securitatea informatică a infrastructurilor și serviciilor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer este rezultatul proiectului cu titlul „Dezvoltare experimentală în parteneriat public privat pentru crearea de platforme cloud autohtone cu caracteristici avansate de protecție a datelor”, acronim PrivateSky, proiect co-finanțat din fondul european de dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020.

 


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr