marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 mai, 2017

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare va acorda Băncii Transilvania un împrumut de 40 milioane de euro pentru credite destinate gospodăriilor, asociaţiilor de proprietari sau furnizorilor de servicii, pentru investiţii în redicerea consumului de energie.

Potrivit unui comunicat emis de BERD, împrumutul face parte din Facilitatea de Finanţare a Economiei Verzi (GEFF) în România, program cu o valoare de până la 100 milioane de euro pentru finanţarea investiţiilor în economia verde.

GEFF va cuprinde iniţial 50 de milioane de euro din fonduri puse la dispoziţie de BERD, în timp ce TaiwanICDF, care este fondul responsabil pentru programe externe de dezvoltare al Taipei China, a contribuit până în prezent cu 20 de milioane de dolari.


Facilitatea este prima cofinanţare propusă de berd în colaborare cu TaiwanICDF în România şi face parte din eforturile băncii de a atrage noi investitori instituţionali în ţară.

Programul este, de asemenea, completat de finanţarea nerambursabilă pusă la dispoziţie de donatori, precum Facilitatea Globală de Mediu (GEF) şi de Fondul Special al Acţionarilor berd pentru a oferi consiliere şi asistenţă tehnică băncilor şi beneficiarilor finali.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: