marți

17 mai, 2022

A fost semnată autorizaţia de construire pentru Lotul 3 al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 martie, 2021

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a semnat vineri autorizaţia de construire pentru Lotul 3 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, cu o lungime de 31,7 kilometri.

Perioada de execuţie a lucrărilor pentru acest tronson este de doi ani, iar anul acesta sunt alocate peste 760 de milioane de lei pentru Drumul Expre Craiova Pitești, proiectul fiind una dintre cele mai importante investiții ale României în momentul de față.

„Undă verde pentru lotul 3 al Drumului Expres Craiova-Piteşti. Încă un pas important pentru finalizarea drumului expres Craiova-Piteşti: astăzi am semnat autorizaţia de construire pentru Lotul 3 Slatina – Coloneşti, cu o lungime de 31,7 kilometri. Încep lucrările! Constructorul aici este aceeaşi firmă românească care s-a mobilizat exemplar şi pe Lotul 2 Slatina-Balş al proiectului, unde lucrările sunt în grafic şi sunt preconizate să se încheie la finalul anului. Contractul de pe Lotul 3 valorează 670 de milioane de lei, iar banii provin din fonduri europene nerambursabile. Chiar dacă perioada de execuţie a lucrărilor este de 2 ani, avem promisiunea constructorului că acestea ar putea fi gata mai repede, adică în 2022”, a anunțat ministrul Drulă pe pagina sa de Facebook.


Drumul Expres Craiova – Piteşti este împărţit în 4 tronsoane, iar contractul pentru proiectarea şi construcţia tronsonului 3 a fost semnat cu Asocierea SC SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL.

„În total, pe Drumul Expres Craiova – Piteşti se lucrează acum în plin pe aproape 90 km pe loturile 1, 2 şi 3. Doar pe lotul 1 mai trebuie finalizate cât de curând exproprierile pe 3 km de traseu relocat, pentru a putea începe şi acolo lucrările. Pe Lotul 4 acum 2 săptămâni a fost desemnată câştigătoare aceeaşi firmă românească de pe loturile 2 şi 3, dar au fost depuse contestaţii de o firmă chinezească. Aşteptăm un răspuns rapid de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi ne dorim să semnăm contractul şi pe acest lot cât mai curând”, a subliniat Drulă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Drumul Expres Craiova-Piteşti va deservi în condiţii bune traficul de tranzit internaţional, de mărfuri şi persoane de pe teritoriul României, asigurând mobilitatea şi conectivitatea regiunii sud-vestice a ţării cu reţeaua naţională TEN-T Core.

Proiectul prevede construcţia a 121,185 kilometri de drum expres nou cu profil 2×2, incluzând construcţia a 10 noduri rutiere, 75 poduri/pasaje, 26 de intersecţii nivel divizat fără acces, 4 parcări de scurtă durată, 4 spaţii de servicii, 3 centre de întreţinere şi de deszăpezire, conform datelor publicate pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: