joi

25 iulie, 2024

26 octombrie, 2016

cantina-scoliOrdonanța de urgență referitoare la programul pilot Masă caldă în școli a fost aprobată miercuri, urmând ca preșcolarii și elevii din 50 de școli să beneficieze de acesta în acest an școlar.

Programul prevede o masă caldă pe zi (în valoare de șapte lei), va costa în total aproximativ 34 milioane lei și va fi finanțat de la bugetul de stat.

„E un program-pilot care are scopul să contribuie la prevenirea și combaterea abandonului școlar. Masa caldă sau pachetul alimentar va fi asigurat elevilor și preșcolarilor care participă la activități didactice din aceste 50 de unități școlare în limita a șapte lei pe zi pentru fiecare beneficiar și va înlocui programele ‘Laptele și cornul’ și ‘Fructele în școli’. Suma necesară implementării programului-pilot e de aproximativ 34 milioane lei, iar finanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Palatul Victoria, Liviu Iolu, după ședința Guvernului.


Cele 50 de unități de învățământ preuniversitar au grade de complexitate și particularități educaționale diferite, sunt dispuse echilibrat la nivel național, în medii rezidențiale diverse, atât urban, cât și rural.

„O primă categorie din unitățile selectate include școli și grădinițe situate în medii geografice izolate sau greu accesibile — deltă, munte, câmpie (zonă depopulată/zonă greu accesibilă din cauza condițiilor naturale), în medii sociale defavorizate (comunități cu grad mare de vulnerabilitate — populație romă, copii cu părinți plecați la muncă în străinătate și supuși unor forme de abandon parental, copii supuși unor forme de abuz parental prin muncă, abandonului școlii, cutume și mentalități restrictive, în defavoarea minorului) în medii economice sărace.

În cea de-a doua categorie, cu rol de incluziune socială, sunt incluse liceele și colegiile pedagogice, unități de învățământ complexe, care reunesc elevi din toate ciclurile de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal. Aceste unități de învățământ au și un procent ridicat de elevi proveniți din mediul rural”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: