cursdeguvernare

marți

15 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Ucraina, disperată să găsească soldați pentru front – Raiduri ale ofițerilor de recrutare la concerte și în baruri din Kiev

15 octombrie, 2024

Ofițeri de la centrele de recrutare ucrainene au descins în weekend în restaurante, baruri și săli de concerte din Kiev, verificând documentele de înregistrare militară și reținând bărbații care nu erau în regulă, relatează CBS.

Ofițerii au descins în Sala Palatului Sporturilor din Kiev după un concert susținut vineri seara de trupa rock ucraineană Okean Elzy. Imaginile video difuzate de mass-media locale par să arate ofițeri plasați în fața ușilor sălii de concerte și care legitimau toți bărbații la ieșire.

În imaginile filmate, polițiștii par să rețină cu forța unii bărbați.


Controale au fost efectuate și la Goodwine, un centru comercial de lux, și la Avalon, un restaurant popular.

Este neobișnuit ca astfel de raiduri să aibă loc în capitală și reflectă nevoia stringentă a Ucrainei de noi recruți.

Un bărbat în vârstă de 27 de ani a declarat că a părăsit concertul în timp ce se auzea ultimul cântec, după ce i s-a spus despre ofițerii de recrutare. El a spus că a văzut soldați și polițiști vorbind cu oamenii, dar „nu a văzut nimic foarte agresiv”.

El a spus că bărbații se simt în pericol de a fi recrutați ori de câte ori se aventurează afară din casă. „Acea stare interioară de a fi mereu în pericol, a revenit”, a declarat el pentru Associated Press.


Tânărul a relatat că scutirea sa de încorporare emisă de universitate i-a fost retrasă după ce Ucraina a adoptat în aprilie legea prin care vârsta pentru încorporare a fost coborâtă de la 27 la 25 de ani și au au fost eliminate unele exceptări de la recrutare.

Potrivit rapoartelor locale, raiduri au fost efectuate și în cluburi și restaurante din alte orașe ucrainene, inclusiv Harkov și Dnipro, în estul și centrul Ucrainei.

Deficitul de soldați se ridică la jumătate de milion

Kievul spune că are nevoie de încă 500.000 de soldați pentru a lupta împotriva Rusiei, din cei 3,7 milioane de ucraineni eligibili pentru înrolare, dar se confruntă cu greutăți în recrutare și mii de bărbați apți de înrolare au fugit din țară pentru a evita să fie recrutați.

Aproximativ 1,3 milioane de ucraineni servesc în armată, iar cel puțin 80.000 de soldați de vârstă eligibilă, între 25 și 60 de ani, au murit de la începutul războiului în 2022, conform estimărilor occidentale.

Țara atacată de Rusia și-a intensificat campania de mobilizare în acest an și în primăvară an a intrat în vigoare o nouă lege, care obligă persoanele eligibile pentru serviciul militar să își introducă informațiile într-un sistem online, Reserv+, în caz contrar urmând să fie sancționate.

Toți bărbații ucraineni cu vârsta cuprinsă între 25 și 60 de ani sunt eligibili pentru recrutare, iar bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara.

Primul centru de recrutare deschis pentru ucrainenii din Polonia

La Consulatul din Lublin, Polonia, a fost deschis acum 10 zile primul centru de recrutare pentru ucrainenii care doresc să se întoarcă în țară și să lupte împotriva Rusiei, conform Ministerului Apărării de la Kiev. Ministrul polonez al Apărării susține că încercarea de formare a Legiunii nu are șanse, numărul persoanelor care s-au arătat până acum interesate să se înscrie voluntar fiind prea mic pentru a putea constitui o brigadă.

Reamintim că la scurt timp după anunțarea proiectului de recrutare, pe 8 iulie, ministrul polonez de Externe, Radosław Sikorski, a declarat că „câteva mii” de ucraineni din Polonia „s-au înregistrat deja” pentru a se alătura legiunii. Acest lucru a provocat o oarecare surpriză, întrucât nu fusese încă lansat niciun proces oficial de recrutare.

Publicația ucraineană Militarnyi relata în septembrie că recurtările, ce ar fi trebuit să înceapă în primele zile ale lunii august, au fost amânate.

Aproximativ 300.000 de ucraineni care au vârsta de înrolare se află în Polonia, potrivit ultimelor estimări ale Kievului.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: