cursdeguvernare

vineri

11 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

CEO-ul Volkswagen: Tarifele pentru producătorii auto chinezi care investesc în UE ar trebui ajustate

7 octombrie, 2024

CEO-ul producătorului auto german Volkswagen a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să ia în considerare ajustarea tarifelor suplimentare pentru vehiculele electrice din China pentru a ține cont de investițiile acestora în blocul comunitar.

„Cei care investesc, creează locuri de muncă și lucrează cu companiile locale ar trebui să beneficieze atunci când vine vorba de tarife”, a declarat Oliver Blume, CEO al VW, pentru publicația Bild am Sonntag, citată de Reuters.

Blume a declarat la întâlnirea de la sediul Volkswagen din Wolfsburg că piața auto europeană s-a redus după pandemie, iar compania se confruntă cu un deficit al cererii de aproximativ 500.000 de mașini, echivalentul producției a aproximativ două fabrici.


„Piața pur și simplu nu există”, a spus el, potrivit unor extrase din discursul său, adăugând că nu se așteaptă ca vânzările să se redreseze, iar marca de bază VW are la dispoziție „unul, poate doi” ani pentru a reduce cheltuielile și a ajusta producția.

UE va continua să aplice tarife pentru vehiculele electrice fabricate în China, a declarat vineri executivul UE, chiar și după ce Germania, cea mai mare economie a blocului, și producătorii auto germani le-au respins, ceea ce arată o scindare a pozițiilor în ceea ce privește cea mai mare dispută comercială cu Beijingul din ultimul deceniu.

Comisia a anunțat că va continua negocierile cu Beijingul

Taxele propuse pentru vehiculele electrice construite în China, de până la 45%, ar costa producătorii auto miliarde de dolari în plus pentru a aduce mașini în UE și ar urma să fie impuse începând de luna viitoare, pentru cinci ani. Comisia, care supraveghează politica comercială a blocului, a declarat că va contracara ceea ce consideră a fi subvenții chineze incorecte identificate în urma unei investigații de un an privind subvențiile Beijingului.

Comisia a precizat vineri, pe de altă parte, că va continua discuțiile cu Beijingul.


Blume consideră că există riscul ca tarifele de retorsiune din partea Chinei să afecteze producătorii europeni de automobile.

(Citește și: Vot la Bruxelles pentru taxarea mașinilor electrice chinezești: Cum au votat statele. decizie nesigură – responsabilitatea va fi a Comisiei)

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: