cursdeguvernare

sâmbătă

28 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Aplicații AI pentru investiții la bursă. 4 programe utile

aplicații AI pentru investiții la bursă

25 iunie, 2024

Revoluția inteligenței artificiale din ultimii ani a dus la apariția pe piață a numeroase aplicații AI pentru investiții la bursă, care îi pot ajuta pe investitori în alegerea companiilor în care să își investească economiile.

Inteligența artificială în tranzacționarea la bursă

Utilizând o putere mare de calcul, inteligența artificială poate îndeplini sarcini care reproduc logica și expertiza umană la un nivel foarte avansat, ceea ce transformă întregul peisaj al tranzacționării acțiunilor pe bursă, se arată într-un ghid despre aplicații AI pentru investiții la bursă realizat de publicația unite.ai.

Potrivit sursei citate, tehnologiile AI pot procesa volume și seturi mari de date, care apoi sunt aplicate datelor în timp real de pe burse, realizându-se previziuni cu privire la evoluția piețelor. Mai exact, unul dintre principalele moduri în care inteligența artificială schimbă tranzacționarea pe burse este prin folosirea boților. Aceștia iau decizii mai rapid decât oamenii și fac mai puține erori, putând duce la o profitabilitate mai mare.

Aplicații AI pentru investiții la bursă – exemple de programe


1. Trade Ideas este un software de tranzacționare a acțiunilor bazat pe boți. Tehnologia a fost dezvoltată de la zero de echipa de ingineri software ai companiei, serverul acesteia conectându-se direct la burse. Sistemul urmărește toate tranzacțiile și compară în timp real comportamentul actual al investitorilor cu cel din trecut.

Conform unite.ai, configurația botului de tranzacționare AI al Trade Ideas constă din câțiva zeci de algoritmi de investiții. Trade Ideas este potrivit pentru investitorii cu diferite niveluri de experiență. Astfel, începătorii au acces la sesiuni de antrenamente și simulări, în vreme ce investitorii profesioniști își pot personaliza strategiile comerciale.

Mai mult, algoritmul oferă semnale ponderate statistic de intrare sau de ieșire, sugerându-le investitorilor când să cumpere și când să vândă anumite acțiuni.

Aplicații AI pentru investiții la bursă ce analizează piețele

2. Signm realizează analize rapide ale tendințelor pieței, utilizând instrumente bazate pe inteligența artificială pentru a monitoriza știrile financiare, dar și din alte domenii (analize sociale etc). De asemenea, aplicația monitorizează zilnic peste 2 milioane de opinii referitoare la bursă postate pe rețelele de socializare, informându-i pe utilizatori despre tendințele și discuțiile predominante, potrivit unite.ai.


Aplicația AI analizează peste 1.500 de articole de presă și știri din 50 de surse importante de știri financiare, incorporând perspective diverse de la media precum CNN sau Forbes. În același timp, platforma examinează peste 2 milioane de postări pe rețelele de socializare precum Twitter și Reddit, luând pulsul pieței și oferindu-le utilizatorilor informații utile.

Aplicația este capabilă și să identifice schimbările de comportament ale investitorilor, arătând care este opinia publică vizavi de diverse companii. Totodată, cu ajutorul său, utilizatorii pot să identifice tendințele timpurii de pe piață și pot lua decizii informate.

Folosind inteligența artificială, software-ul descoperă oportunități de investiții și poate realiza predicții cu privire la mișcările pieței. Articolele din presă și postările din social media sunt analizate și punctate în funcție de relevanță, pentru ca doar informațiile pertinente să fie evidențiate. Aplicația poate să ofere și analize cuprinzătoare despre peste 1.000 de companii.

aplicații AI pentru investiții la bursă
Foto: geralt / pixabay.com

Inteligența artificială la bursă

3. Tickeron este un alt bot de tranzacționare cu inteligență artificială, inclus de publicația unite.ai pe lista cu aplicații AI pentru investiții la bursă. Roboții AI ai platformei de tranzacționare le permit utilizatorilor să vizualizeze acțiunile ce prezintă posibilitate de profit și să stopeze totodată pierderile în timp real.

Boții AI ai aplicației scanează acțiunile și ETF-urile în fiecare minut și le prezintă într-o formă ce poate fi personalizată de utilizatori. Boții găsesc oportunități de tranzacționare și operează, de asemenea, zone de tranzacționare unde inteligența artificială face tranzacții bazate pe rețele neuronale.

Una dintre funcțiile aplicației este AI Trend Forecasting, care face predicții cu privire la tendințele din piețe. Această funcție se bazează pe datele istorice cu privire la prețurile acțiunilor.

De asemenea, Tickeron le permite utilizatorilor să își seteze propriile niveluri de încredere. Fiecare utilizator poate seta un nivel minim de încredere pentru tendințele și modelele indentificate de AI, ceea ce le permite investitorilor cu o toleranță mai mică la risc să utilizeze strategii de investiții mai cunoscute, testate și verificate.

Aplicații AI pentru investiții la bursă – day trading

4. Scanz este o platformă de scanare a pieței creată pentru traderii specializați în day trading. Este o platformă puternică, ce le permite utilizatorilor să scaneze întreaga bursă în câteva secunde, mai notează unite.ai. După cum arată sursa citată, scopul platformei este de a transmite în timp real un flux constant și nesfârșit de oportunități de investiții.

Utilizatorii pot scana cu ușurință peste 100 de variabile precum prețul, volumul și alte informații tehnice referitoare la acțiunile diverselor companii. Aplicația AI adună datele din peste 100 de surse de știri, comunicate de presă și bloguri financiare, astfel încât utilizatorii să știe în permanență cum se mișcă piața.

Foto: geralt / geralt / pixabay.com

Dacă acest articol despre aplicații AI pentru investiții la bursă vi s-a părut util, v-ar putea interesa și:

Aplicații de investiții la bursă disponibile pe mobil. 3 exemple
Aplicații AI pentru gestionarea banilor. 5 instrumente utile
Aplicații AI educative. 9 instrumente utile pentru elevi și profesori
Aplicații AI pentru sănătate. Cum te pot ajuta Ada, Buoy, SkinVision, Noom

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: