duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 noiembrie, 2020

Polițiștii de investigare a criminalității economice din Alba au făcut miercuri 87 de percheziții în 20 de județe și municipiul București la sediile unei companii de distribuție de gaze naturale, anunță un comunicat al IJP Alba.

Acuzațiile vizează infracțiunile de  înșelăciune, fals intelectual și uz de fals.

Anchetatorii suspectează că, în perioada 2018 – 2019, firma de distribuție ar fi modificat anumiți indicatori, raportând un număr mai mare de defecte cu pierderi de gaze naturale.


În acest fel, compania ar fi crescut, în mod artificial, consumul tehnologic transmis către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), care ar fi acceptat creșterea tarifelor de distribuție a gazelor naturale proporțional cu pierderile raportate.

Poliția susține că tarifele au crescut în acest fel cu 10,4%.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Prin transmiterea acestor date, societatea de distribuție a gazului ar fi indus în eroare instituția de reglementare din domeniu (ANRE), iar acest lucru ar fi condus la stabilirea unor tarife eronate de distribuție a gazelor naturale.

Perchezițiile au avut loc la sedii dinn județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și din municipiul București.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: