duminică

21 aprilie, 2024

21 decembrie, 2021

Un procent de 86%, respectiv 550.401 case de marcat electronice au fost conectate până la ora actuală la sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit unui document public.

”Până în prezent au fost conectate la sistemul informatic al ANAF un număr de 550.401 aparate de marcat electronice fiscale din totalul de 640.238 aparate de marcat electronice fiscale instalate, reprezentând un procent de aproximativ 86%”, se arată în Strategia fiscal bugetară pentru perioada 2022-2024, publicată de guvern la sfârșitul săptămânii trecute.

Toți contribuabilii mici și mijlocii au avut obligația de a-și conecta casele de marcat electronice fiscale (AMEF) la sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale al ANAF până la sfârșitul lunii trecute.


Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 8.000 și 10.000 lei.

Conform angajamentelor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), până la sfârșitul anului trebuie conectate cel puțin 150 de mii de case de marcat la sistemul electronic al Fiscului.

Până la sfârșitul anului viitor, acest număr ar trebui să depășească 600 de mii de unități.

”Deplina conectare a caselor de marcat va aborda, în special, frauda în domeniul comerțului. Această investiție va contribui la reducerea deficitului de încasare a TVA”, se arată în PNRR.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: