vineri

19 aprilie, 2024

18 septembrie, 2011

„Dacă partidele din arcul guvernametal ar fi spus «Hai să amânăm alegerile locale, le facem odată cu legislativele în noiembrie şi, între timp, facem reorganizarea administrativă», ar fi fost o bună justificare”, a spus Traian Băsescu duminică la emisiunea „După 20 de ani” la ProTv.

„Ar exista o justificare perfectă dacă partidele din coaliţie ar spune «Da, amânăm alegerile locale pentru că trebuie să facem reorganizarea administrativă şi să reducem cheltuielile de funcţionare a statului în teritoriu». Altfel, o tratez ca pe o problemă a lor, pe care nu mi-o asum” – a adăugat şeful statului.

Alte declaraţii ale lui Traian Băsescu la ProTv

  • „Cred că este esenţial un lucru: să discutăm cu Federaţia Rusă şi să-i aducem necesarele explicaţii din care să înţeleagă că nu este o acţiune ostilă Federaţiei Ruse”. a spus Băsescu referindu-se la scutul antirachetă şi parteneriatul cu SUA.
  • „Guvernul s-a credibilizat prin măsurile luate în 2010, dar s-ar putea decredibiliza – şi ăsta ar putea fi şocul pe care România ar putea să-l primească – prin neîndeplinirea obligaţiilor asumate în acordul cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. O eventuală abandonare a programului cu instituţiile internaţionale ar fi pentru România mult mai rea decât o eventuală revenire la recesiune. (…) N-ai cum să mergi cu revenirea integrală la salariile din 2010 când încă ai un excedent de 200.000 de salariaţi”.
  • „Clasa politică este incorectă în toată Europa de la căderea comunismului, de 20 de ani. (…) Până atunci a fost nevoie să inventeze statul social, statul asistenţial aş putea spune, pentru că trebuia contrabalansată ideologia comunistă în care statul dădea fiecăruia ce îi trebuie. (…) Au îndatorat statele pentru a creşte continuu salariile, pensiile, programele sociale.”
  • „Aş vrea să menţionez aportul extraordinar în mijlocirea dialogului şi în ieşirea de pe poziţii de forţă a Bechtel a ambasadorului Statelor Unite, care a mediat discuţia între Ministerul Transporturilor şi Bechtel. (…)Construiam cea mai scumpă autostradă din lume într-un contract în care ambii parteneri au vrut să fure. Un contract care s-a atribuit fără licitaţie şi un contract care ne-a dus la nişte preţuri exorbitante. (…) Recomandarea Băncii Mondiale ar fi trebuit să fie: atenţie stat român, că noi lucrăm cu voi de vreo 20 de ani, nu faceţi acest contract, că a fost public şi atunci Banca Mondială a tăcut şi acum vine să dea oarecare lecţii, îmi pare rău. Şi Banca a tăcut şi Fondul a tăcut şi BEI a tăcut şi berd a tăcut”



Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

3 răspunsuri

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

3 răspunsuri

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: