miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 august, 2020

Papa Francisc a numit şase femei în funcţii importante ale Consiliului Economic, aceasta fiind prima dată când femeile au roluri atât de importante în conducerea bisericii catolice.

Este pentru prima dată când femeile au roluri atât de importante în conducerea bisericii catolice, scrie The Guardian.

Numirile marchează cel mai semnificativ pas al Papei pentru a-şi îndeplini promisiunea de a pune femei în poziţii importante de conducere, Consiliul Economic, echivalentul unui Minister, fiind însărcinat cu supravegherea finanţelor Vaticanului.


Consiliul Economic era în trecut format exclusiv din bărbaţi şi conţinea 15 membri, opt episcopi şi şapte laici.

„Faptul că e vorba de şase femei este o schimbare destul de mare. Aceste femei fac parte dintr-un grup care supraveghează toate activităţile financiare ale Vaticanului, deci, evident, acesta este un grup destul de important“, a spus Joshua McElwee, corespondentul Vaticanului, pentru National Reporter.

Toate cele şase femei alese de Papa Francisc fac parte din grupul celor şapte laici, sunt originare din Europa şi au CV-uri impresionante, deţinând o experienţă financiară vastă.

Două din noile membre ale Consiliului sunt Ruth Kelly, fost ministru britanic, şi Leslie Ferrar, fosta trezorieră a prinţului Charles al Marii Britanii. Alte două economiste de top sunt din Germania, Charlotte Kreuter-Kirchhof şi Marija Kolak, iar celelalte două, din Spania, Maria Concepción Osácar Garaicoechea şi Eva Castillo Sanz.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Singurul bărbat, laic, rămas în consiliu este Alberto Minali, fost director general la compania de asigurări italiană Generali.

Numirile apar într-un context financiar delicat pentru Vatican, statul confruntându-se cu un deficit bugetar agravat de pandemia de coronavirus, în ultima perioadă fiind constatată o scădere dramatică a vizitatorilor în Muzeele Vaticanului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: