vineri

27 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 august, 2021

O scrisoare deschisă prin care companiei Apple i se cere să revină asupra planului de a scana toate telefoanele iPhone cu scopul de a identifica eventuale poze cu abuzuri sexuale comise asupra copiilor a fost semnată în 36 de ore de la lansare de aproximativ 5.000 de organizații și personalități, scrie Business Insider.

„În timp ce exploatarea copiilor este o problemă serioasă și în timp ce eforturile de combatere a acesteia sunt aproape fără îndoială bine intenționate, propunerea Apple introduce de fapt o poartă de acces care amenință să submineze confidențialitatea tuturor utilizatorilor de produse Apple”, se menționează în scrisoare.

Apple a anunțat vineri planuri de protejare a copiilor, între care se numără: scanarea tuturor telefoanelor iPhone în căutare de imagini cu abuzuri sexuale comise asupra copiilor și scanarea mesajele criptate ale utilizatorilor în căutare de conținut sexual explicit.


Apple a precizat că noile modificări vor fi lansate anul acesta ca parte a actualizărilor software-ului său de operare pentru iPhone, Mac și Apple Watches.

Instrumentul conceput pentru a detecta imagini cu abuzuri sexuale comise asupra copiilor, numit „neuralMatch”, va scana imaginile utilizatorilor înainte ca acestea să fie încărcate pe iCloud. Dacă găsește o imagine nepotrivită, aceasta va fi revizuită de un om.

În situația în care pornografia infantilă este confirmată, contul utilizatorului va fi dezactivat și va fi notificat Centrul Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați.

Scrisoarea de protest a fost postată vineri, iar până duminică dimineață fusese semnată de aproximativ 5.000 de ori. În lista semnatarilor apar cele mai puternice organizații civice, inclusiv Fundația pentru Libertatea Presei, unde Edward Snowden este membru al consiliului și președinte.


Între semnatari se numără și foști sau actuali angajați ai Apple.

Directorul WhatsApp, Will Cathcart, a declarat vineri că decizia Apple de a scana fotografiile utilizatorilor iPhone provoacă îngrijorări. „Cred că aceasta este abordarea greșită și un obstacol în calea confidențialității oamenilor din întreaga lume”, a scris el pe Twitter.

Tot pe Twitter, CEO-ul Epic Games, Tim Sweeney, a spus că a încercat din greu să vadă mișcarea din punctul de vedere al Apple. „Dar, inevitabil, acesta este spyware guvernamental instalat de Apple pe baza unei prezumții de vinovăție”, a scris el.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: