vineri

24 mai, 2024

11 aprilie, 2011

Inventatorii români au obţinut 49 de medalii la Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva 2011, a informat, luni, Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS).

Delegaţia României a fost prezentă la Geneva cu 49 de invenţii şi a obţinut 24 de medalii de aur, 18 medalii de argint, 7 medalii de bronz, precum şi 20 de premii speciale, la cea de-a 39-a ediţia a salonului, desfăşurată în perioada 6-10 aprilie.

Una dintre invenţiile româneşti care a obţinut un premiu special este o metodă de obţinere de pelicule polimerice în domeniul medical, prezentată la Geneva, de tinerele inventatoare Teodora Tihan, Ingrid Ionescu, Aurelia Meghea şi Ioana Demetrescu, în standul universităţilor.


Din cele 49 de invenţii, 40 au fost aduse la Geneva pe cheltuiala ANSC, pentru participarea celorlalte 9 costurile fiind suportate de inventatori sau alte persoane fizice sau juridice.

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului are un buget de 8,5 miliarde de lei în anul 2011, din care 1,5 miliarde de lei pentru cercetare, cu 45% în creştere faţă de anul trecut.

Marele Premiu al Salonului Internaţional de Invenţii 2011 a fost obţinut de Louis Conzett, de la compania elveţiană AYTON, pentru un nou sisrem care protejează locuinţele împotriva inundaţiilor, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor evenimentului de la Geneva.

Invenţia constă într-un sistem de dispozitive gonflabile care acoperă breşele, în timpul inundaţiilor.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: