joi

25 aprilie, 2024

26 decembrie, 2011

Un total de 400 de firme din România, în principal ‘nomazi fiscali’, au fost înregistrate în Bulgaria în ultimul an datorită sistemului de taxe favorabil, potrivit autorităţilor din Ruse, citate luni de novinite.com, citat de Agerpres.

În Bulgaria, firmele româneşti beneficiază de un TVA cu 4 puncte procentuale mai redus şi o taxă corporativă mai mică cu 6 puncte procentuale, a precizat postul de televiziune bTV, citând administraţia fiscală din oraşul bulgar de la Dunăre. Bulgaria rămâne statul membru UE cu cea mai scăzută ‘povară’ fiscală, notează Novinite.

Pe de altă parte, biroul de colectare a taxelor din districtul Ruse a colectat în 2011 cu 1,5 milioane de leva mai mult decât în 2010 din taxe de la micile întreprinderi, o bună parte din această sumă provenind de la firme româneşti.


Cu toate acestea, anumiţi experţi au avertizat că impactul înregistrării firmelor româneşti la Ruse nu ar trebui suprapreciat, în contextul în care, de exemplu, foarte puţine dintre acestea au birouri bulgare sau angajaţi staţionaţi permanent în Bulgaria.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: