luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 decembrie, 2011

Un total de 400 de firme din România, în principal ‘nomazi fiscali’, au fost înregistrate în Bulgaria în ultimul an datorită sistemului de taxe favorabil, potrivit autorităţilor din Ruse, citate luni de novinite.com, citat de Agerpres.

În Bulgaria, firmele româneşti beneficiază de un TVA cu 4 puncte procentuale mai redus şi o taxă corporativă mai mică cu 6 puncte procentuale, a precizat postul de televiziune bTV, citând administraţia fiscală din oraşul bulgar de la Dunăre. Bulgaria rămâne statul membru UE cu cea mai scăzută ‘povară’ fiscală, notează Novinite.

Pe de altă parte, biroul de colectare a taxelor din districtul Ruse a colectat în 2011 cu 1,5 milioane de leva mai mult decât în 2010 din taxe de la micile întreprinderi, o bună parte din această sumă provenind de la firme româneşti.


Cu toate acestea, anumiţi experţi au avertizat că impactul înregistrării firmelor româneşti la Ruse nu ar trebui suprapreciat, în contextul în care, de exemplu, foarte puţine dintre acestea au birouri bulgare sau angajaţi staţionaţi permanent în Bulgaria.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: