luni

22 aprilie, 2024

17 mai, 2020

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că următoarele măsuri de relaxare ar putea fi adoptate după 1 iunie, dar numai în condiţiile în care numărul de îmbolnăviri cu Covid-19 va continua să scadă de la o zi la alta.

România, a spus duminică Nelu Tătaru la Digi24, se apropie de finalul primului val de îmbolnăviri cu noul coronavirus, iar prognoza autorităţilor „merge spre 20 de mii de îmbolnăviri la finalul primului val, dacă sunt respectate regulile”.

Ministrul Sănătății a avertizat că numărul de infecţii poate oricând să crească în condiţiile în care, de exemplu, autorităţile nu mai impun carantina instituţionalizată pentru românii care se întorc în ţară, ci doar măsura autoizolării la domiciliu. Totul depinde, în acest caz, de responsabilitatea cetăţenilor.


„Gestionarea focarelor poate aduce şi surprize. Gândiţi-vă la tot ce înseamnă această relaxare, tot ce înseamnă nerespectarea distanţării sociale, nerespectarea regulilor. În acest caz vom avea o reluarea a transmiterii în comunitate”, a spus Tătaru la Digi 24.

„Când am început să gestionăm acest prim val previzionam 10-12.000 de îmbolnăviri, în condiţiile Sărbătorilor Pascale sau  a zilelor libere de 1 mai, momente greu de gestionat. Am trecut de vârful de 15.000. Suntem într-o scădere a numărului de cazuri active, de la o zi la alta”, a adăugat oficialul.

Dacă se adeverește scenariul optimist, Nelu Tătaru speră ca de la 1 iunie să intervină o a doua etapă de relaxare a regulilor. „Ne ghidăm după numărul de cazuri noi care apar de la o zi la alta, care trebuie să fie din ce în ce mai mic”, spune ministrul Sănătății.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: