luni

26 februarie, 2024

23 octombrie, 2023

Un număr de 22 de ziariști au murit în cele două săptămâni de război dintre Israel și Hamas, conform Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ). Cei mai mulți și-au pierdut viața în bombardamentele din Gaza, iar numărul este în creștere, avertizează organizația.

Ultimul jurnalist decedat este un corespondent al Radio-France, care a murit într-un bombardament israelian în Gaza, informează Ouest-France. 

Comitetul pentru protecția jurnaliștilor susține că 18 jurnaliști palestinieni au murit în bombardamentele din Gaza, trei israelieni au fost victimele masacrului organizat de Hamas, iar un jurnalist libanez, corespondent al Reuters, a murit în sudul Libanului, în urma unui foc de armă al armatei israeliene.


Jurnaliștii victime ale războiului:

  • 23 de jurnalişti au fost confirmaţi morţi: 19 palestinieni, 3 israelieni şi 1 libanez.
  • 8 jurnalişti au fost raportaţi răniţi.
  • 3 jurnalişti au fost daţi dispăruţi sau reţinuţi.

Jurnaliștii din Gaza se confruntă cu riscuri deosebit de mari în timp ce încearcă să acopere conflictul, din cauza atacurilor aeriene israeliene, a comunicațiilor întrerupte și a unor întreruperi extinse de curent.

De asemenea, jurnaliștii care acoperă subiectul, fie că sunt în Gaza, Israel sau Liban, sunt amenințați și se confruntă cu cenzura, mai precizează CPJ.

Accesul în Gaza, una dintre marile probleme ale jurnașilor de pe front


Specialiștii în comunicare spun că, în acest conflict, o mare problemă este accesul jurnaliștilor în Gaza. De acolo transmit cei din presa locală și corespondenții câtorva mari agenții de presă și ai unor canale internaționale occidentale sau arabe.

Potrivit datelor făcute publice de cele două părți combatante, până acum, în acest conflict și-au pierdut viața peste 5.500 de oameni.

Autoritățile de la Ierusalim vorbesc despre 1.400 de victime ale masacrului din 7 octombrie, în timp ce Hamas susține că peste 4.300 de palestinieni au fost uciși în bombardamentele israeliene din Gaza.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: