duminică

19 mai, 2024

17 martie, 2022

Poliţia de frontieră poloneză anunță joi că 1,95 milioane de ucraineni s-au refugiat în Polonia de la declanşarea invaziei militare ruse, scrie DPA citată de Agerpres.

Noile date includ 60.000 de sosiri procesate miercuri, în scădere cu 11% faţă de ziua anterioară.

Deocamdată nu există informaţii oficiale referitoare la numărul refugiaţilor ucraineni rămaşi în Polonia şi al celor care s-au îndreptat spre alte state din Uniunea Europeană după ce au intrat pe teritoriul polonez.

Ministerul de Interne german a anunţat joi că a înregistrat 187.428 sosiri de persoane din Ucraina după data de 24 februarie, când forţele ruse au invadat Ucraina. Majoritatea acestor persoane sunt femei şi copii.

Numărul real este probabil mai mare, întrucât Germania îi înregistrează doar pe cei detectaţi de poliţie în locuri precum frontiera germano-austriacă, în gări sau în trenuri.

Germania nu efectuează controale constante de-a lungul frontierelor cu state UE precum Polonia, iar ucrainenii pot intra fără viză. Deocamdată nu este clar câţi dintre refugiaţii ucraineni au călătorit mai departe din Germania pentru a-şi întâlni familiile sau prietenii în alte ţări.

În Budapesta, au sosit miercuri, cu trenul, 3.329 de persoane, printre care 971 de copii, care fug de războiul din Ucraina, potrivit website-ului poliţiei ungare, transmite MTI.

În majoritatea cazurilor este vorba despre persoane care se adăpostesc la rude din Budapesta, în timp ce autorităţile ungare şi organizaţii umanitare au pregătit mijloace de transport şi spaţii de locuit pentru 59 de persoane, inclusiv 37 de copii (!).

Ofiţeri de poliţie sunt desfăşuraţi în gările Keleti şi Nyugati pentru a gestiona fluxul de refugiaţi. Ei lucrează în cooperare cu autoritatea ungară pentru gestionarea crizelor, biroul de imigraţie, compania feroviară naţională MAV, societatea de transport în comun din Budapesta şi organizaţii umanitare.

Conform datelor Naţiunilor Unite, peste 3 milioane de persoane au părăsit Ucraina după 24 februarie. Majoritatea rămân iniţial în Polonia şi România, care au fiecare frontiere terestre de peste 500 de kilometri lungime cu Ucraina.



Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: