3 luni de la debutul campaniilor de vaccinare: Țintele ratate de UE pe Trimestrul I

La trei luni de la debutul campaniilor de vaccinare împotriva coronavirus, doar cinci, respectiv 4, state membre au îndeplinit obiectivele de etapă al Comisiei Europene:… Mai mult›
06.04.2021
Cartea de identitate electronică și cip-ul ei: tipul de semnătură stocat și la ce folosește

Primele cărți de identitate electronice vor fi emise în septembrie 2021 și vor conține microcip-uri pe care pot fi stocate concomitent două tipuri de semnătură… Mai mult›
06.04.2021
Viciile generează peste 6% din bugetul României – cam cât cheltuielile de Apărare

Peste 17 miliarde de lei s-au colectat la buget anul trecut din așa-numitele ”taxe de viciu”, respectiv accizele la tutun, băuturi alcoolice și taxele pe… Mai mult›
05.04.2021
Pierdere de competitivitate față de Ungaria și Polonia: Rata de schimb reală efectivă – indicator critic pentru România

România și-a îmbunătățit pe parcursul ultimilor ani la nivel regional competitivitatea față de Cehia și Bulgaria, dar a pierdut teren în raport cu Croația, Polonia… Mai mult›
04.04.2021
17 angajați Airbus, suspectați de „trădare a secretelor corporaţiei”
de Iulian Soare , 19.9.2019
Mai mulți angajați ai companiei Airbus sunt suspectați în Germania într-un dosar ce investighează accesul neautorizat la documente, printre care și contracte, ale armatei germane, scrie France Presse, citată de Agerpres.
Cazul vizează, potrivit presei germane, divizia de armament a Airbus, Airbus Defense and Space (ADS), şi în special filiala din Munchen specializată în activităţi sensibile de securitate cibernetică şi comunicaţii criptate.
Documente, care par a fi confidenţiale şi legate de proiectele Bundeswehr-ului, au ajuns în mâinile mai multor angajaţi ai grupului european aeronautic.
(Citiți și: ”SUA au câștigat disputa în dosarul Airbus, Trump este pregătit să impună UE tarife de miliarde”)
Parchetul din Munchen a confirmat joi că a deschis o anchetă împotriva a 17 persoane privind suspiciunea de „trădare a secretelor corporaţiei” şi de „incitare” la o astfel de acţiune şi utilizare a acestor documente.
Compania Airbus explică într-un comunicat că ea însăşi a semnalat autorităţilor germane „eventuale încălcări comise de către mai mulţi angajaţi cu privire la anumite documente în legătură cu două viitoare licitaţii ale guvernului german” în domeniul comunicaţiilor securizate şi secretelor.
„Unii dintre angajaţii noştri au avut documente pe care nu trebuiau să le aibă”, a indicat o sursă din cadrul constructorului european de avioane, potrivit căruia neregulile au fost descoperite în urmă cu „câteva săptămâni”.
Cotidianul Bild afirmă că angajaţii aflaţi în colimator au fost suspendaţi, iar dosarele şi calculatoarele lor au fost confiscate.