duminică

14 aprilie, 2024

5 septembrie, 2022

Administrația Biden a cerut Congresului să aprobe un ajutor suplimentar de 13,7 miliarde de dolari pentru Ucraina, subliniind angajamentul său de a sprijini țara aflată într-un război costisitor cu Rusia.

Potrivit New York Times, 7,2 miliarde de dolari vor fi folosiți pentru a oferi Ucrainei noi arme și echipamente militare și sprijin legat de apărare, dar și pentru a completa stocurile americane de armament, au spus oficialii administrației.

Alte 4,5 miliarde de dolari sunt alocate ca sprijin acordat guvernului ucrainean, iar 2 miliarde de dolari ar fi folosite pentru a compensa efectele asupra aprovizionării cu energie.


Este foarte probabil ca cererea administrației Biden, transmisă vineri în Congres,să fie rapid aprobată.

În mai, Congresul a aprobat 40 de miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva invaziei ruse. Cu unele excepții, ajutorul pentru Ucraina a primit sprijin bi-partizan entuziast.

Pachetul din mai, împreună cu o infuzie inițială de ajutor de urgență pentru Kiev, care a fost aprobată în martie, a reprezentat cel mai mare pachet de ajutor extern adoptat de Congres în ultimele două decenii.

În august, Pentagonul a anunțat că va trimite noi transporturi de arme și echipamente în Ucraina pentru a susține contraofensiva lansată de Kiev împotriva trupelor ruse din sudul țării.


Statele Unite au asigurat, de asemenea, un flux constant de rachete pentru lansatoarele HIMARS care au fost creditate cu distrugerea posturilor de comandă și a depozitelor de muniții rusești, precum și a altor piese de artilerie care au perturbat liniile rusești de aprovizionare.

Cu toate acestea, oficialii ucraineni prevăd un război de durată pentru eliberarea teritoriilor cucerite de Rusia.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: