joi

9 mai, 2024

26 aprilie, 2021

Treisprezece judeţe nu mai au nicio persoană pe listele de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID, conform situaţiei de luni de pe platforma naţională de vaccinare.

Potrivit datelor ce reies din platforma naţională de vaccinare, judeţele unde nu mai este nici o persoană pe listele de aşteptare sunt Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Vrancea, Vaslui, Neamţ, Suceava, Botoşani, Covasna, în Gorj, Mehedinţi, Arad şi Bistriţa Năsăud, scrie News.ro.

Dacă în unele judeţe, de exemplu, în Vrancea, nu mai e nimeni pe listele de aşteptare de zile bune, la Buzău, este prima dată de la debutul campaniei de vaccinare anti- COVID când nu mai e nici o persoană pe listele de aşteptare, toate fiind programate până la această oră, în timp ce disponibile în acest judeţ sunt peste 6350 de doze de vaccinuri Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.


Nici în alte judeţe din ţară lucrurile nu stau mai bine, listele de aşteptare fiind aproape goale. De exemplu, în judeţul Maramureş figurează pe listele de aşteptare 2 persoane care sunt înscrise pentru a primi vaccinul de la Pfizer.

Cele mai multe persoane care sunt înscrise pe listele de aşteptare pentru un vaccin anti-Covid, respectiv 12.600, sunt în judeţul Cluj.

Duminică, numărul total al celor vaccinaţi anti-COVID a trecut de 3 milioane în România, ajungând la 3.037.698 de persoane. Dintre acestea, 1.243.193 au fost vaccinate cu prima doză, iar 1.794.505 de persoane au făcut și rapelul.

România a atins pe data de 20 aprilie momentul de inflexiune în care numărul de doze de vaccin anti-Covid depășește numărul persoanelor aflate pe lista de așteptare de pe platforma națională de programare. La acea dată existau peste 213.000 de doze accesibile imediat, la nivel național, și sub 183.000 de persoane așteptând să fie programate.

(Citiți și: ”Moment de inflexiune la vaccinare: numărul de doze e, în premieră, mai mare decât numărul celor înscriși pentru vaccinare”)


În acest context, guvernanții au demarat o serie de acțiuni pentru a redesena strategia de promovare și sistemul de vaccinare, astfel încât să determine noi categorii de persoane să se vaccineze.

Doctor Gindrovel Dumitra, preşedintele Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale a Medicilor de Familie, declara pentru CursDeGuvernare.ro că în acest moment este nevoie de o remodelare a sistemului de vaccinare.

Asta înseamnă remodelarea sistemului de distribuție, prin alocarea unor resurse suplimentare pe acest segment – mașini, personal și implicarea celorlalte servicii care acum se află în repaus, Armata, de exemplu. Armata are suficiente instrumente prin care pot distribuit dozele spre medici de familie, unitățile mobile de vaccinare, centrele drive trou etc., a explicat dr. Gindrovel Dumitra.

Ținta fixată în UE este de 70% din populație vaccinată până la începutul toamnei.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: