Ziarul Financiar propune 50 de premieri din mediul privat. În 20 de ani de capitalism, între mediul privat şi cel de stat s-a creat o prăpastie. Pusă sub talpa politicului, administraţia publică s-a adâncit în incompetenţă astfel încât poziţiile de vârf, de miniştri de exemplu, sunt ocupate de oameni de partid care nici nu sunt în stare să se înţeleagă în engleză cu partenerii externi. Soluţia este doar la mediul privat. În faţa indeciziei preşedintelui Traian Băsescu de a numi un nou prim-ministru, Ziarul Financiar propune 50 de oameni de afaceri şi manageri, o adevărată elită de business a României, care au demonstrat pe parcursul carierei lor că sunt capabili să ocupe o astfel de poziţie. (Ziarul Financiar)
Averile vameşilor din Constanţa. O analiză gândul, pe care o puteţi citi în continuare, arată că există contradicţii flagrante între averile trecute în documente şi venituri.Şi tot mai jos puteţi citi povestea unuia dintre cei mai importanţi oameni din sistemul vamal din zonă, milionarul în euro Iulian Teşeleanu, şeful vămii Mihail Kogălniceanu, Constanţa, fost şef al Vămii Agigea. (Gândul)
Pe autostrada Comarnic-Braşov sunt buni şi bani chinezeşti. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă la Braşov, că pentru materializarea proiectelor de infrastructură – în primul rând construirea autostrăzilor – este dispusă la parteneriat public-privat „chiar şi cu firmele chinezeşti”. (Gândul)
Datoria publică a României s-a dublat în doi ani de criză. Sub presiunea unui buget sărăcit de criză şi a nevoii de a plăti pensiile şi salariile, Guvernul României s-a îndatorat tot mai mult pe parcursul anului trecut. Împrumuturile de la FMI, Comisia Europeană şi de la băncile de pe piaţa locală, în mare parte pe termen scurt, ne-au dublat datoria publică în ultimii doi ani, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice (MFP). Guvernul s-a împrumutat câte 1,3 miliarde euro pe lună pentru a-şi acoperi cheltuielile curente. (Evenimentul zilei)
Cum a ajuns România să aibă 22 de milioane de avorturi. Numărul întreruperilor de sarcină care au avut loc între 1958 şi 2008 este mai mare decât populaţia actuală a României. Această statistică înfiorătoare demonstrează politicile demografice dezastruoase pe care le-a avut România în perioade diferite ale istoriei sale recente. (România liberă)
Disputele pe drepturile de autor au blocat autostrada Nădlac-Sibiu. Construirea ultimilor 254 de kilometri de autostradă situaţi între Nădlac şi Sibiu, ultimii pentru care nu au fost selectaţi încă executanţii lor, ar mai putea dura luni bune. Firma germană DIWI Consult International a blocat la Tribunalul Bucureşti licitaţiile pentru realizarea a trei tronsoane din cele patru, anume cele pentru Orăştie-Sibiu, Lugoj-Deva şi Nădlac-Arad, cu o lungime totală de 220 km. Studiul de fezabilitate (SF) pentru al patrulea tronson a fost făcut de firma Scetauroute. (România liberă)