sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 decembrie, 2020

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a luat, duminică, hotărârea de a introduce Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pe lista țărilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

De asemeni, sunt suspendate zborurile dinspre și către Regatul Unit, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21 decembrie, ora 00.00.

Hotărârea a fost luată ca urmare a creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de coronavirus, care a dus la impunerea carantinei generale în sud-estul Angliei și în Londra.


Acolo a fost identificată o nouă tulpină a coronavirusului, despre care se crede că este cu până la 70% mai contagioasă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că studiază împreună cu oficialii britanici noua tulpină a virusului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Și Italia, Belgia și Olanda au hotărât să suspende zborurile cu Regatul Unit, iar Germania urmează să facă același  lucru începând din noaptea de duminică spre luni. Urmează Austria și Franța, potrivit Digi24.

Liderii europeni au discutat despre noua situaţie creată de apariţia unei noi tulpini de coronavirus în Marea Britanie. Preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel au vorbit la telefon cu şefii principalelor instituţii ale UE: preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: