vineri

12 iulie, 2024

20 decembrie, 2020

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a luat, duminică, hotărârea de a introduce Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pe lista țărilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

De asemeni, sunt suspendate zborurile dinspre și către Regatul Unit, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21 decembrie, ora 00.00.

Hotărârea a fost luată ca urmare a creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de coronavirus, care a dus la impunerea carantinei generale în sud-estul Angliei și în Londra.


Acolo a fost identificată o nouă tulpină a coronavirusului, despre care se crede că este cu până la 70% mai contagioasă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că studiază împreună cu oficialii britanici noua tulpină a virusului.

Și Italia, Belgia și Olanda au hotărât să suspende zborurile cu Regatul Unit, iar Germania urmează să facă același  lucru începând din noaptea de duminică spre luni. Urmează Austria și Franța, potrivit Digi24.

Liderii europeni au discutat despre noua situaţie creată de apariţia unei noi tulpini de coronavirus în Marea Britanie. Preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel au vorbit la telefon cu şefii principalelor instituţii ale UE: preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: