joi

30 mai, 2024

6 ianuarie, 2021

În primul ordin emis în 2021 către forțele armate ale țării, președintele Chinei, Xi Jinping, transmite necesitatea ”pregătirii soldaților pentru luptă cu normă întreagă”.

Xi, care conduce și Comisia Militară Centrală a Chinei (CMC), organismul superior de comandă, a declarat că Armata de Eliberare a Poporului (AEP) trebuie să fie gata să „acționeze în orice secundă”, în condițiile în care forțele armate ale țării au început luni antrenamentele și exercițiile militare ale anului.

De asemenea, el a ordonat AEP să „mărească substanțial” utilizarea tehnologiei în exercițiile sale, pentru a ține pasul cu ultimele evoluții în domeniul cunoștințelor militare și hi-tech. Potrivit ProTv, care citează South China Morning Post, acestea includ simulări pe computer și lupte online, precum și explorarea mai multor oportunități de a adăuga internet și tehnologie, termeni cunoscuți sub numele de tech + și web +.


”Armata de Eliberare a Poporului să crească integrarea de noi echipamente, noi forțe și noi tărâmuri de luptă în sistemele de antrenament și luptă”, a spus el.

Deși nu a specificat despre ce lupte din prima linie este vorba, trebuie menționat faptul că anul 2020 a cunoscut cel mai grav conflict al Chinei din ultimele decenii cu India, în regiunea de frontieră sud-vestică. Cele două părți au rămas blocate într-un conflict în Himalaya.

În 2020, AEP a intensificat exercițiile și operațiunile de zbor ale forțelor aeriene asupra Taiwanului, după ce marina chineză a continuat să contracareze patrulele marinei SUA în Marea Chinei de Sud. Iar în acest timp, tensiunile militare dintre Beijing și Washington au atins un nou nivel maxim.

De când a preluat funcția de președinte și șef al CMC la sfârșitul anului 2012, Xi Jinping a împins în mod constant AEP să fie pregătit pentru război. De asemenea, el a inițiat o revizuire masivă a armatei în 2015, pe care o dorea modernizată până în 2020.


Comentatorul militar din Hong Kong Song Zhongping este de părere că ordinul lui Xi din 2021 arată că lideri chinezi intenționează să ia toate măsurile pentru a îmbunătăți capacitatea AEP de a câștiga un război. “China se confruntă într-adevăr cu un mare risc de război, care a fost serios luat în calcul în aceste ordine”, a spus el.

Armata Chinei a adoptat tot mai multe simulatoare care imită echipamente reale, conectându-le online, astfel încât un exercițiu să fie cât mai „real” și intens posibil, în cadrul strategiei sale de internet și tehnologie.

„Exercițiile au loc într-o nouă eră și trebuie diversificate și echipate cu jocuri hi-tech, chiar și de război”, a spus Song.

În ordinul său, Xi Jinping a subliniat, de asemenea, că exercițiile militare trebuie să evidențieze cooperarea între forțe, pentru a crea capacități de operare comună, iar siguranța soldaților în antrenament trebuie să fie bine gestionată.

Armata Chinei, în calitate de forță militară a Partidului Comunist din China, trebuie să „pună în aplicare cu hotărâre” ordinele CMC și CPC, pentru a marca 100 de ani de la fondarea partidului la 1 iulie cu „performanțe excelente”, a mai spus el.

Articole recomandate:

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: