sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 mai, 2017

Programul GovITHub, inițiat în 2016 de Guvernul Cioloș, a câștigat premiul Best Innovation through Legislation pentru Europa Centrală și de Est (ECE), la festivalul internațional Webit, organizat la Sofia.

Premiul reprezintă o recunoaștere a celor mai eficiente decizii politice care au stimulat inovarea și mediul de afaceri, a inițiativelor legislative pentru promovarea economiei digitale.

GovITHub este un program la nsat în octombrie 2016 care a fost inițiat și implementat de Guvernul Cioloș pentru a schimba modul în care cetățenii și firmele interacționează cu statul.

Specialiști IT, unii voluntari, au dezvoltat softuri special dedicate pentru a optimiza  infrastructura informatică a instituțiilor publice. Au fost respectate principiile Open Source, Mobile Ready, Cloud Enabled, Security & Privacy.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Reamintim că bursierii GovITHub au încetat colaborarea cu Guvernul după ce Cabinetul Sorin Grindeanu a aprobat OUG 13 de modificare a codruilor penale (reglementare ce a fost ulterior abrogată).

”În acest context, deciziile guvernului actual luate în noaptea de 31 ianuarie / 1 februarie 2017, precum și modul în care acestea au fost adoptate, invalidează misiunea GovITHub și contravin flagrant atât principiilor care au pus bazele acestui program, cât și valorilor personale ale bursierilor. Astfel, bursierii GovITHub au luat în regim democratic hotărârea să înceteze colaborarea cu actualul guvern”, anunțau bursierii implicați în proiect.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: