marți

28 mai, 2024

11 aprilie, 2024

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit joi în capitala Lituaniei, Vilnius, pentru a participa la summit-ul Inițiativei celor 3 Mări și pentru a se întâlni cu liderii câtorva țări europene.

Liderii din 12 state din Europa Centrală, inclusiv Polonia, Republica Cehă și România, participă joi la Summit-ul I3N de la Vilnius, ce are pe agendă războiul din Ucraina.

Volodimir Zelenski, care și-a anunțat sosirea într-o postare pe X, s-a întâlnit mai întâi cu președintele lituanian Gitanas Nauseda, cele două țări urmând să semneze un acord bilateral de securitate.


Președintele Zelenski, transmite Reuters, a semnat un alt acord de securitate joi, cu Letonia, care s-a angajat să cheltuiască cel puțin 0,25% din produsul său intern brut pe o perioadă de 10 ani în beneficiul Ucrainei, pentru apărare cibernetică, deminare și tehnologii fără echipaj.

„Sarcina principală, deocamdată, este să depunem toate eforturile pentru a consolida sistemul nostru de apărare aeriană, pentru a răspunde nevoilor urgente ale Forțelor de Apărare ucrainene și pentru a consolida sprijinul internațional, astfel încât să putem depăși teroarea rusă”, a spus Zelenski.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit joi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Vilnius, în marja Summit-ului Iniţiativei celor Trei Mări. „Am reiterat sprijinul nostru ferm pentru Ucraina, pe toate dimensiunile relevante”, a scris șeful statului pe X

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: