joi

2 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 martie, 2018

FOTO: captură Reuters TV

Marele producător german Volkswagen (VW)a răscumpărat deja, de la proprietarii din SUA, 300.000 de maşini care nu respectă standardele de emisii de noxe.

VW vrea să reutileze  maşinile răscumpărate ca să le poată revinde cândva, potrivit Reuters.

În ciuda scandalului emisiilor, grupul german a înregistrat o creştere cu 4,3% a vânzărilor, anul trecut, datorată mai ales revenirii cererii pe pieţele din America de Sud şi Europa de Est, potrivit FT.


Planul este să mai răscumpere aproape 200.000, dar numai costurile de stocare şi de menţinere în funcţiune pun mari probleme, mai ales pentru maşinile stocate dintr-un deşert din California.

Maşinile deja răsumpărate sunt stocate în 37 de locaţii din SUA, demers care costă nu numai pentru plata depozitării, sau a pazei, dar şi pentru a le reporni motoarele periodic, spune un corespondent Reuters.

Volksawagen (VW) a plătit deja 25 de miliarde de dolari în SUA pentru despăgubirile cerute de proprietari, de autorităţile şi pentru răscumpărări.

Producătorul auto cheltuise deja 2,9 miliarde de dolari pe răsumpărarea a aproape 138.000 de maşini până la jumătatea lunii februarie şi ritmul achiziţiilor era de 15.000 de vehicule pe săptămână. Atunci făcuse deja oferte pentru 323.179 de clienţi, în valoare de 5,89 miliarde de dolari.


VW a decis anul trecut să dea puţin peste 10 miliarde de dolari pentru a răscumpăra 487.000 de vehicule cu cilindrea de 2,0 litri.

Profitul operaţional al VW aproape că s-a dublat (+95%) în 2017, până la 13,8 miliarde de euro, dar a făcut provizioane de 3,2 miliar de euro pentru a face faţă cererilor de despăgubire care nu se opresc, potrivit FT.

Grupul german a rămas, în 2016 şi 2017, cel mai mare producător auto după vânzări, depăşind Toyota, în ciuda scandalului emisiilor declanşat în 2015.

A vândut 10,74 milioane vehicule anul trecut, sub 12 branduri, de la Seat şi Volkswagwen la Audi, Porsche şi Bentley.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: