sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 decembrie, 2017

Grupul auto german Volkswagen (VOWG_p.DE) poartă discuţii pentru achiziția unei participaţii de acțiuni ale producătorui rus de autovehicule comerciale uşoare GAZ, potrivit unor surse citate de Reuters.

GAZ (GAZA.MM) face parte din grupul Basic Element, holdingul care include activele miliardarului rus Oleg Deripaska şi care are deja un parteneriat cu Volkswagen.

Nu există indicii privind mărimea participației și nici valoarea tranzacțiile, iar părțile implicate au refuzat să comenteze.


„Au loc discuţii, (părțile) încearcă să ajungă la un acord. Deripaska caută de mult timp un partener, iar VW nu are un partener rus”, a declarat o sursă „bine plasată” din industria auto, potrivit Reuters.

O altă sursă, apropiată VW a confirmat că se poartă discuţii, dar a adăugat că preluarea unei participaţii la GAZ nu este singura abordare pe care constructorul german o ia în calcul.

O tranzacţie VW – GAZ ar arăta că firmele occidentale nu sunt descurajate de tensiunile și sancțiunile politice.

Alţi mari constructori auto au deja participaţii la producători auto ruşi: Renault-Nissan deţine pachetul majoritar de acţiuni la Avtovaz, cel mai mare constructor auto din Rusia, iar Daimler are un pachet la producătorul rus de camioane Kamaz.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Volkswagen a investit 1,75 miliarde de euro în operaţiunile sale din Rusia. Constructorul german are o uzină de asamblare de vehicule şi o uzină pentru producţia de motoare la Kaluga, 150 de kilometri sud de Moscova.

Vânzările de autoturisme în Rusia au crescut cu 17,3% în ritm anual în luna octombrie până la 148.597 unităţi, aceasta fiind a opta lună consecutivă de creştere, potrivit datelor furnizate de grupul de lobby Association of European Businesses (AEB), citat de Agerpres.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: