sâmbătă

4 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 octombrie, 2022

La ”pachet” cu decretul prin care a instituit Legea marțială în cele 4 provincii ocupate ilegal în Ucraina, Vladimir Putin a mai semnat miercuri un decret care înăsprește nivelul de securitate în Rusia, fiind introduse trei niveluri de securitate diferite.

Potrivit BBC, în regiunile apropiate de granița cu Ucraina, precum Belgorod, Briansk, Krasnodar, Rostov, precum și în Crimeea anexată, a fost declarat un „nivel mediu de răspuns”.

Măsurile includ creșterea securității și ordinii publice. Decretul prevede, de asemenea, restricții de circulație, precum și la intrarea și ieșirea din aceste regiuni.


Următorul nivel, mai scăzut, este „pregătirea sporită”. Acesta se aplică în regiunile centrale și sudice ale Rusiei, inclusiv în Moscova. Decretul prezidențial menționează „percheziții de vehicule și restricții de circulație”, precum și „securitate mai strictă a ordinii publice”.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a încercat să-i asigure pe moscoviți că „nu vor exista măsuri care să restrângă ritmul normal de viață”.

Cel mai scăzut nivel de securitate se aplică restului țării (în nordul Rusiei, Siberia și Orientul Îndepărtat al Rusiei).

Creșterea nivelului de securitate în Rusia are legătură cu războiul din Ucraina, dar și cu tensiunile interne care se acumulează pe măsură ce războiul din Ucraina se prelungește, iar armata Rusiei pierde oameni, echipamente și control în teritorii cucerite imediat după 24 februarie.


Vladimir Putin a impus miercuri Legea marțială în cele patru regiuni ucrainene pe care pretinde că le-a anexat: Lugansk, Donețk, Zaporojie și Herson. Decretul cu siguranță nu va convinge trupele ucrainene să depună armele, Kiev fiind hotărât să recâștige teritoriul pierdut.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: