joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 noiembrie, 2019

Preşedintele rus Vladimir Putin a demis luni 11 generali: unul de la Comitetul de anchetă, şase din Ministerul pentru Situaţiile de Urgenţă şi patru din Ministerul de Interne, conform documentului publicat pe portalul oficial pentru informaţii juridice.

Din aceleași structuri au fost demiși, în februarie, nouă generali și doi colonei. Printre ei s-a numărat și șeful direcției pentru prevenirea corupției din interiorul Poliției moscovite. De asemenea, alți șase ofițeri importanți au demisionat în urmă cu o lună.

În cazul prezent, cel puțin unul dintre generali demiși se pare că ar fi fost implicat în mușamalizarea unui caz de evaziune fiscală, conform presei ruse.


Printre cei destituiţi din funcţie, potrivit agenției TASS, figurează:

  • şeful Direcţiei a patra a Comitetului de anchetă de pe lângă Parchetul General al Federaţiei Ruse, general-locotenentul Ruslan Ibiev
  • inspectorul principal al Ministerului de Interne, general-maiorul Efrem Romanov
  • şeful Direcţiei principale a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă pentru Crimeea, general-maiorul Aleksandr Eremeev
  • Igor Trifonov, ministru de interne pentru Karachay-Cherkess Republic.
  • adjunctul şefului Direcţiei principale pentru asigurarea ordinii publice şi coordonarea interacţiunii dintre Ministerul de Interne cu autorităţile executive ale entităţilor componente ale Federaţiei Ruse, general-maiorul Aleksandr Melnikov.

Generalul Melnikov se află, de altfel, în arest preventiv, după c epe 25 septembrie a fost reținut sub acuzația de escrocherii financiare la scară mare.

Potrivit anchetatorilor, acesta, împreună cu trei complici (dintre subordonaţii săi) au pus la cale un plan vizând extorcarea a 100 milioane de ruble de la un om de afaceri pentru a nu-i deschide dosar penal.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Conform Codului Penal al Federaţiei Ruse, generalul Melnikov riscă până la 10 ani de închisoare.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: