marți

16 aprilie, 2024

5 noiembrie, 2020

Preşedintele rus Vladimir Putin a emis un decret prin care a dispus reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu până la 70%, până în anul 2030, a anunțat DPA, citată de Agerpres.

Reducerea emisiilor de gaze cu 70% ar însemna reîntoarcerea la nivelul din 1990.

Decretul lui Putin a venit în ziua în care Statele Unite au ieşit oficial din Acordul privind Clima de la Paris din 2015.


Putin a cerut de asemenea guvernului să propună o strategie pentru o dezvoltare socială şi economică a Rusiei până în 2050 care să fie neutră din punct de vedere climatic.

Potrivit administraței de la Kremlin, impactul creşterii temperaturilor este mai puternic în Rusia decât în alte părţi ale lumii. Oamenii de ştiinţă sunt îngrijoraţi în special de faptul că permafrostul din Siberia se dezgheaţă şi degajă cantităţi enorme de gaz metan care dăunează climei. Fiind, la nivel mondial, țara cu cel  mai întins teritoriu, Rusia resimte efectele schimbărilor climatice nu doar prin dezgheţarea permafrostului, dar şi prin temperaturile ridicate record înregistrate anual şi incendiile de pădure şi inundaţiile puternice.

Rusia, bogată în materii prime, se bazează masiv pe resursele proprii de gaz şi ţiţei, fiind una dintre ţările cu cele mai mari emisii de dioxid de carbon. Aproape două treimi din pământurile din Rusia sunt permanent îngheţate. În aceste zone, dezgheţul ar putea duce la degajarea unor cantităţi enorme de carbon, care ar putea accelera şi mai mult încălzirea globală.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: