marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 mai, 2016

vlad voiculescuPropunerea pentru portofoliul de ministru al Sănătății este Vlad Voiculescu, actualul șef de cabinet (cu rang de secretar de stat) al ministrului de Finanțe, Anca Dragu, anunță Realitatea TV. 

A absolvit cursurile de licenţă şi master ale Vienna University of Economics and Business Administration.

Are o experienţă de 10 ani în domeniul financiar, ultima poziție deținută de acesta înainte de a intra în aparatul guvernamental fiind de vicepreședinte în cadrul Diviziei de Finanțări de Infrastructură a Erste Group Bank AG.


Vlad Voiculescu apare în documentarul „Reţeaua“, realizat de Claudiu Mitcu şi difuzat de HBO, care prezintă problema aprovizionării cu medicamente specifice necesare bolnavilor de cancer. El a creat o reţea de voluntari, organizaţi pe internet şi prin cunoştinţe, care aduceau în România citostatice cumpărate de persoane fizice, cu reţete eliberate de medici români, de la farmacii din Ungaria şi Austria.

Acestea ajungeau ulterior la pacienții cărora sistemul medical românesc nu reușea să le ofere tratamentul necesar.

A fost implicat în mai multe proiecte sociale, iar în 2013 a devenit vicepreședinte și trezorier al European Center Coalition.

Postul de ministru al Sănătății a rămas vacant pe 9 mai, după ce Patriciu Achimaș-Cadariu a demisionat din cauza scandalului privind dezinfectanții diluați de la Hexi Pharma.


„În această dimineaţă, am avut o discuţie cu premierul Dacian Cioloş, au existat diferenţe de abordare, motiv pentru care am decis să îmi înaintez demisia”, declarat Patriciu Achimaş Cadariu, în urmă cu o săptămână. Premierul i-a reproșat modul în care a gestionat scandalul și a dispus verificarea produselor Hexi Pharma – nu a cerut analize privind concentrația, ci doar teste de sanitație care, în plus, au fost făcute de laboratoarele spitalelor care foloseau biocidele firmei respective.

În aceeași zi în care Patriciu Achimaș-Cadariu a demisionat, premierul Dacian Cioloș a preluat interimatul, în urma unei discuții cu președintele Klaus Iohannis.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: