sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 septembrie, 2014

Premierul Victor Ponta efectuează, în perioada 23-27 septembrie, o vizită în Statele Unite ale Americii.

Între 23 şi 25 septembrie, vizita în SUA are un caracter oficial, premierul urmând să participe la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi la dineul oferit de preşedintele Barrack Obama în onoarea şefilor de state şi de guverne care participă la manifestarea de la New York.

Potrivit unor surse din MAE, în această perioadă premierul Ponta va avea şi o întâlnire cu vicepremierul Chinei, Zhang Gaoli.


În perioada 25-27 septembrie, vizita din SUA va avea un caracter de lucru- delegaţia guvernamentală va avea întâlniri cu o serie de companii americane din domeniul energetic.

Pe lista întâlnirilor figurează în acest moment companiile Exxon şi Halliburton.

Premierul Victor Ponta a anunţat vizita din SUA în debutul şedinţei de guvern: ”Împreuna cu ministrul de Externe, domnul Corlăţean, voi merge în Statele Unite ale Americii, la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, voi prezenta în plen intervenţia naţională şi, de asemenea, este o vizită extrem de importantă din punct de vedere economic. Împreună cu domnul ministru Nicolescu avem o întâlnire programată cu principalele companii din energie din Statele Unite, cu speranţa că, alături de cele care deja au investit, să convingem şi alţi investitori în acest domeniu cheie”.

Precedenta vizită în SUA a premierului Victor Ponta a avut loc în 21-23 octombrie 2013.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În prima zi a vizitei la Washington prim-ministrul român a avut mai multe întâlniri cu reprezentanții marilor companii care au investit deja în România sau au planuri de investiții, precum Motorola, HP, ExxonMobil, Chevron și IBM.

În cea de-a doua zi a vizitei în Statele Unite ale Americii, șeful Executivului de la București a fost primit la Casa Albă de către vicepreședintele american Joe Biden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: