sâmbătă

27 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 mai, 2023

Gigantul american Visa a anunțat crearea unui centru global de tehnologie și produse în Polonia.

Noul centru, a cincea unitate de acest fel a Visa la nivel mondial și prima din Europa Centrală și de Est, va angaja aproximativ 1.500 de specialiști în următorii ani, anunță Notes from Poland.

„Polonia are angajați înalt calificați și un sector IT înfloritor. Este locul perfect pentru a atrage noi talente și pentru a crea noi soluții de plată”, a declarat miercuri Rajat Taneja, presponsabil cu dezvoltarea tehnologică a Visa, anunțând investiția.


Printre domeniile de dezvoltare anunțate de Rajat Taneja se numără inteligența artificială, securitatea cibernetică și rezistența și disponibilitatea rețelei de plăți Visa. Mai multe detalii urmează să fie publicate în lunile următoare.

Compania americană nu a confirmat în mod oficial locația noului hub, dar a lansat deja anunțuri de angajare pentru aproape toate pozițiile (inclusiv roluri superioare, cum ar fi director de securitate cibernetică, director de inginerie software și arhitect șef de sistem) în Varșovia.

Într-un comunicat de presă, Charlotte Hogg, CEO al Visa Europe, a anunțat că, pe lângă faptul că vizează să angajeze talente poloneze, noul hub va căuta și angajați din Ucraina, care, la fel cu Polonia, are un sector IT înfloritor.

Prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a descris decizia Visa drept „o veste excepțional de bună” care confirmă „poziția Poloniei ca cel mai bun loc pentru investiții în sectorul noilor tehnologii”.


În ultimii ani, Microsoft a anunțat, de asemenea, o investiție de 1 miliard de dolari pentru un centru de date la Varșovia, iar Google s-a angajat să facă din oraș „capitala cloud a Europei”, stabilind acolo cea mai mare dezvoltare a tehnologiei cloud de pe continent.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: