miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 iunie, 2020

Google ar putea investi până la 2 miliarde de dolari într-un centru de date din Polonia pentru extinderea serviciilor de cloud, potrivit cotidianului polonez Puls Biznesu, citat de Reuters.

Știrea despre noua investiție vine după ce și Microsoft a anunţat că va investi 1 miliard de dolari într-un proiect similar, tot în Polonia, stat pe cale să devenă cel mai important centru de IT din Europa Centrală şi de Est.

„Region Google Cloud din Varșovia este cea mai mare investiție în infrastructura de acest tip din Polonia”, a declarat Magdalena Dziewguc, directorul de dezvoltare a afacerilor Google Cloud în Polonia și Europa Centrală și de Est.


Centrul ar urma să intre în funcţiune la începutul anului 2021.

Vicepremierul Poloniei Jadwiga Emilewicz a estimat că Google ar putea investi între 1,5 miliarde de dolari, până la 2 miliarde de dolari în acest proiect, potrivit sursei citate.

La începutul luni mai, Microsoft a încheiat un acord cu furnizorul polonez de servicii cloud Chmura Krajowa (National Cloud).

Chmura Krajowa a fost înființată în 2018, de cea mai mare bancă poloneză, PKO Bank Polski și de Polish Development Fund, în scopul grăbirii procesului de digitalizare a afacerilor și a administrației publice.


Investițiile globale în serviciile cloud se măsoară în sute de milioane de dolari în toată lumea pe o piaţă evaluată la 31 de miliarde de dolari, dominată de Amazon Web Servicies, Microsoft Azure și Google Cloud.

Mari furnizorui de servicii cloud se confruntă cu amplificarea cererii, ca urmare a experienței restricțiilor din pandemia coronavirus, dar și cu provocările aferente noi presiuni a cererii, în condițiile în care livrările de servere din China au probleme.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: