luni

24 iunie, 2024

4 noiembrie, 2019

Proaspăt ieșită din Palatul Victoria, Viorica Dăncilă a anunțat că PSD intră de luni în opoziție și că toți cei care ”au trădat” la votul de învestitură ”au fost deja excluși din PSD”.

Cinci parlamentari PSD au votat luni pentru învestirea lui Ludovic Orban ca prim-ministru: Marius Bota, Eugen Gioancă, Elena Hărătău, Cristina Burciu și Remus Borza (afiliat PSD).

Primul discurs al Vioricăi Dăncilă după ce Guvernul Orban a primit votul de încredere în Parlament a fost unul eminamente electoral, în care președintele Iohannis a fost caracterizat drept ”dictator, abuziv, care spulberă orice i se opune”, în care liderul PSD a reluat seria de fake-news-uri de campanie: se vor desființa spitale, se vor tăia pensii și salarii, vor fi dați afară bugetari.


”Astăzi, s-a desăvârșit operațiunea ilegitimă de confiscare a puterii legitime de către președintele Iohannis. Este o zi neagră pentru democrație, ziua în care Iohannis a reușit să-și impună locotenenții la Palatul Victoria”, a spus președintele PSD, care l-a asigurat pe Klaus Iohannis că mai are 20 de zile până să fie dat afară din Palatul Cotroceni.

Fostul premier a anunțat că nu va merge la Palatul Victoria să îl întâmpine pe Ludovic Orban la preluarea guvernării, dar a asigurat că miniștrii vor respecta cutuma de a preda ștafeta.

Viorica Dăncilă a susținut declarația de presă la sediul PSD, înconjurată de o parte a fostei sale echipe guvernamentale. Eugen Teodorovici a lipsit, iar Petre Daeea a fost singurul care a avut inițiativa de a-i oferi Vioricăi Dăncilă un buchet cu flori.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: