joi

2 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 iunie, 2021

viktor orban ungaria premierUniunea Europeană se transformă într-un „imperiu” ce contravine intereselor naţiunilor de pe continentul european, a declarat sâmbătă premierul Ungariei, Viktor Orban.

„În loc de Europa naţiunilor, la Bruxelles se construieşte un suprastat. De aceea, democraţii care se bazează pe valorile naţionale se confruntă astăzi cu cei care construiesc un imperiu”, a spus Orban într-un discurs, potrivit agenţiei MTI.

Construirea unui imperiu european contravine ideii de democraţie şi nimeni nu a autorizat astfel de politici, a mai declarat Viktor Orban.


„Noi ne dorim altceva, noi vrem democraţia democraţiilor, bazată pe naţiuni”, a spus premierul maghiar, citat de EFE, agenție preluată de Agerpres.

„Europa nu se va schimba şi nu se va îmbunătăţi singură, noi suntem cei care trebuie să o facem mai bună, să o reformăm şi să o repunem pe o cale care a avut succes la vremea respectivă”, a adăugat el, după ce a spus că UE se confruntă în prezent cu o criză la nivel social şi economic.

Legislativele naționale să poată bloca deciziile Parlamentului European

Viktor Orban consideră că Parlamentul European ar trebui şi el reformat, crescând competenţele parlamentelor naţionale, care ar trebui să aibă dreptul să blocheze procesele legislative când acestea contravin intereselor ţărilor comunităţii europene.

Parlamentul European a cerut recent Comisiei Europene să activeze mecanismele de condiţionare a fondurilor europene în cazul ţărilor care încalcă valorile comunitare, fiind vizate în special Ungaria şi Polonia.


Cele două ţări fac deja obiectul unor proceduri din partea Comisiei, ca urmare a încălcării normelor comunitare şi a politicilor lor autoritare, potrivit EFE.

Ungaria a fost în mod repetat criticată de oficialii UE pentru încălcarea valorilor europene și mai multe proceduri de infringement au fost deschise împotriva sa.

De asemenea, că Bruxelles-ul a declanșat împotriva Ungariei și Poloniei procedura prevăzută la Art. 7 din Tratat, care poate duce, teoretic, la suspendarea dreptului de vot al acestor țări în Consiliul European.

Vera Jourova, vicepreședintă a Comisiei declara într-un interviu acordat Der Spiegel că Viktor Orban a construit în Ungaria “o democrație bolnavă”.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: