miercuri

1 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 martie, 2020

Într-un mesaj video (AICI-LINK) postat duminică pe Twitter, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a criticat ”interdicțiile de export adoptate de state membre”, afirmând că în acest moment ”este de importanță vitală să păstrăm funcționarea pieței europene interne”.

Președintele Comisiei Europene a mai avertizat în legătură cu controalele impuse la frontiere, afirmând că acestea pun în pericol lanțurile de aprovizionare și cresc riscul de penurie al unor produse.

Avertismentul președintelui Comisiei apare în contextul în care Germania este ultimul stat membru UE care a anunțat închiderea parțială a frontierelor, interzicând începând de luni intrările din Franța, Austria, Elveția ca măsură de limitare a răspândirii infecției cu coronavirus.


Cum cumpărătorii panicați au golit multe supermarketuri din multe state membre, Ursula von der Leyen a avertizat că piața internă trebuie să funcționeze. ”Mii de autobuze sau camioane de marfă așteaptă în granițele interne sau în parcări din apropierea vămilor, generând riscuri suplimentare de sănătate și afectând lanțurile de aprovizionare. Dacă nu acționăm în acest moment, magazinele vor întâmpina greutăți în a-și reface stocurile de produse”, a afirmat Ursula von der Leyen.

La nivelul UE, în afară de Germania, Polonia, Cehia și Danemarca au mai decis închiderea granițelor sau au introdus restricții de călătorie în străinătate. Estonia, Lituania și România au restricționat călătoriile în sau din zone puternic afectate de Covid-19.

Pentru a descuraja exportul de produse către state non-UE, Ursula von der Leyen anunțat duminică adoptarea unui regulament care obligă exportatorii unor anumite produse, în special cele de uz medical, să obțină autorizații de export către state terțe. Regulamentul mai trebuie aprobat de statele membre.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: